Ми у Facebook
30.08.2011, 13:03

На Рівненщині мотоциклісти все частіше стають учасниками ДТП

Лише протягом минулих вихідних на Рівненщині сталося три дорожньо-транспортні пригоди за участю мотоциклістів.
Так у ніч з п’ятниці на суботу у селі Соснове, що на Березнівщині, не поділили дорогу два мотоцикли ИЖ Юпитер 5.

Недотримання елементарних правил дорожнього руху призвело до зіткнення двох ИЖ Юпітер п'ятої моделі. Один з мотоциклістів, 23-річний Віктор, виконуючи обгін, не переконався, що це буде безпечно, та допустив зіткнення з аналогічним мотоциклом. За кермом другого ИЖ Юпитер 5 перебував його 18-річний тезка. Хлопець у цей момент повертав ліворуч на прилеглу територію і також не зміг уникнути зіткнення.

Наслідки ДТП більш ніж серйозні: 23-річний Віктор отримав тяжкі тілесні ушкодження – медики діагностували у нього відкриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

Інший Віктор постраждав менше, проте і у нього виявили закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку. Обох хлопців госпіталізували до травматологічного відділення Березнівської центральної районної лікарні.

Інша, майже аналогічна дорожньо-транспортна пригода сталася наступної ночі у селі Кричильськ Сарненського району. У неділю близько другої години ночі 16-річний місцевий житель Олександр, рухаючись на власному мопеді "Вайпер" з центра села в напрямку села Корост, порушуючи правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу, де і зіткнувся з мотоциклом "Вайпер", що рухався йому назустріч.

На мотоциклі пересувалися водій — 20-річний місцевий житель Олексій, та його товариш-одноліток Тарас. Внаслідок ДТП серйозно травмувалися і водії обох транспортних засобів, і пасажир мотоцикла. Їх з численними травмами госпіталізували до Степанської та Сарненської районних лікарень.

В останню неділю літа у селі Березово Рокитнівсього району 18-річний Андрій, керуючи мотоциклом "Вайпер", не справився з керуванням та допустив наїзд на паркан. Хлопця та його 18-річного товариша Віталія з тілесними ушкодженнями госпіталізували до Рокитнівської центральної районної лікарні.

Оскільки за прогнозами синоптиків сонячна та тепла погода протримається ще щонайменше до середини вересня, що сприятиме інтенсивному руху мопедів, мотоциклів та велосипедів – варто кожному водію двоколісного транспортного засобу пам’ятати та суворо дотримуватись правил дорожнього руху. Не варто спокушати долю.






На правах реклами