Ми у Facebook
31.08.2011, 09:11

У Рівному вчились танцювати басівкутську польку [Фото+Відео]

Незвичайний майстер-клас провели у Рівному на День міста. На майдані Незалежності вихованці етно-культурного центру "Веснянка" вчили рівнян танцювати басівкутську польку.
На визначні свята рівняни танцюють вже не вперше. У місті влітку відбувся масштабний танцювальний проект "Май Денс", також усі охочі вчились танцювати віденський вальс. А на День міста настала черга рідної басівкутської польки.


— Ідея проведення такої акції з'явилась ще на початку року, — розповів в. о. начальника міського управління культури та туризму Роман Гриценюк. — Рівняни залюбки підтримують такі акції, тому проводитимемо їх і надалі.



Знайомити з премудростями етнічного танцю всіх охочих перед акцією "Весільний коровай" взявся особисто керівник етно-культурного центру "Веснянка" Віктор Ковальчук.


— Для розминки ми спробували станцювати старовинний танець "Печене порося", який господарі командували грати музикам посеред застілля. Потім, звісно, рівненська полька. Вона дотримується жанрів цього танцю, але має свої родзинки.


Задоволеними танцями залишились і рівняни, адже їм асистували найкращі вихованці "Веснянки".







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ