Ми у Facebook
04.09.2011, 12:51

У Рівному на Art Jazz продемонстрували джазову дружбу народів [Фото+Відео]

У Рівному триває міжнародний музичний фестиваль Art Jazz Cooperation‘2011. Минулої суботи, 3 серпня, у Рівненському облмуздрамтеатрі джазовими імпровізаціями радували рівненських меломанів колективи з України, Польщі, Білорусі та Грузії.
У Рівному та Луцьку Art Jazz Cooperation‘2011 відбувається вже вчетверте. Цьогоріч фестивальне задоволення організатори розтягнули на чотири дні. 1 вересня у кіноцентрі "Ера" провели вечір джазового кіно. Рівнянам продемонстрували моноспектакль "1900. Хороша історія" за п’єсою Алессандро Баррікко, та кінофільм італійського режисера Джузеппе Торнаторе "Легенда про піаніста".
А 2 вересня рівненських прихильників порадували легким салатиком - Preparty Art Jazz Cooperation в барі "Blues & Jazz". Оригінальні композиції виконала Юлія Тимочко. Бандурист-джазмен з Одесси Георгій Матвіїв дебютував у Рівному із власними композиціями та джазовими імпровізаціями на бандурі. Не залишився у боргу і лідер гурту "От вінта" Юрій Журавель. Відомий украбіл виконав власну імпровізацію відомої джазової композиції.

У перший фестивальний день для меломанів виступив – Біг-бенд Рівненського палацу дітей та молоді, довершено виконала відомі композиції рівнянка Юлія Тимочко, порадували гурти Ot Vinta), Tradition Jazz Quartet з Польщі, Asea sool.



Ізюминкою фестиваль стала і співведуча фестивалю, зірка каналу "1+1" Соломія Вітвіцька.

- Скажіть, хлопці, у вас у Білорусі суворі такі порядки. Вам взагалі можна імпровізувати, - запитала ведуча у білоруського джаз-бенду Muzzart.

- Плескати в долоні не можна, а імпровізувати можна, - відповіли хлопці.


Втім, оплесків на свої джазові імпровізації Muzzart зібрали чимало.


Крім того, організатори поєднали музику і живопис.


Під час концерту художники, а також Юрій Журавель малювали картини. А зображення творчого доробку транслювали на великий екран.



Готові джазові замальовки продали з аукціону в антракті.








Програма фестивалю 4 вересня 2011 року
15.00 — майстер-клас джазового виконання та нових прийомів гри на бандурі від Георгія Матвіїва. Бар "Blues & Jazz", вул. 16 Липня, 7.
18.00 — другий день фестивалю — Джаз-квінтет Sauce Band (Україна), Георгій Матвіїв (Україна), Karl Frierson + Accoustic Quartet (Німеччина-Україна). Рівненський обласний музично-драматичний театр.
22.30 — Джем-сейшн з учасниками фестивалю. Бар "Blues & Jazz", вул. 16 Липня.






На правах реклами