Ми у Facebook
22.09.2011, 11:05

"Океан Ельзи" зіграє із симфонічним оркестром

До концертної програми увійдуть найкращі пісні з семи альбомів.
Налаштування інструментів, неяскраве освітлення, диригент дає вказівки.

Ніби звичайна репетиція симфонічного оркестру, перші ноти і... лунають відомі пісні "Океану Ельзи". Святослав Вакарчук намагається розвеселити музикантів, вони посміхаються — контакт налагоджено.

“Перший раз ми з листа прочитали, а наступний — вже запис. Він написав дуже такою гармонічною мовою, і легко воно усе сприймається. Нас хвалять музиканти, ми стараємося”, — каже музикант симфонічного оркестру Наталія Пилипенко.

До концертної програми увійдуть вибрані композиції з семи альбомів групи. Експерименти з оркестровою музикою в "океанів" були ще 9 років тому, але цього разу вирішили не робити спеціального аранжування.

“Я хотів послухати, як буде соло-гітара звучати зі скрипками, оскільки ми вже давно не граємо оригінальне аранжування один в один так як на записі. Бо ми, як правило, в процесі видозмінюємо. Багато хто каже, ми так хотіли почути улюблену пісню, а ми її навіть не впізнали. От зараз точно впізнають”, — каже лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

Диригент симфонічного оркестру Євген Воронко каже, що за енергетикою музика групи є роковою, а у стилістиці чується чимало пряних акордів.

“У їх творчості є багато симфонізму такого, не тільки за рахунок звучання симфонічного оркестру. Це все можна було відтворити на синтезаторах. Клавішні парти, дуже цікаві контрапункти, склад, ритмічна пульсація. Таких характерних малюнків дуже багато в академічній музиці у Стравінського, Шестаковича, у Малера”, — каже диригент та керівник Київської муніципальної опери Євген Воронко.

"Океан Ельзи" у супроводі симфонічного оркестру зіграють у Києві 6 та 7 жовтня. Нову програму також почують меломани в Москві, Санкт-Петербурзі та Мінську.





На правах реклами