Ми у Facebook
26.09.2011, 11:04

Рівне принесло перемогу Григорію Лагуті. Спідвей. Чемпіонат Європи

Додатковий вихід на рівненський мототрек знадобився для того, щоб визначити чемпіона Європи-2011. Здавалося, що долю "золота" вирішив 11-й заїзд, в якому Григорій Лагута "проспав" старт і поступився поляку Роберту Мішковяку.
Проте головний суддя побачив у падінні Міхала Мітко (його забрала з треку "швидка") вину його колеги по збірній Польщі. Мішковяка до перезаїзду не допустили. А в боротьбу за "золото" з Лагутою вступив інший поляк — Томаш Гапінскі. Як і під час основної серії, в додатковому заїзді росіянин знову довів, що він найсильніший.

— Мені вистачає навантаження в польській Екстралізі і шведській Елітсерії, — зазначив в інтерв'ю "СЕ" Лагута. — Але не менш важливо для мене було в рамках особистого чемпіонату Європи довести, що я кращий. Адже ця перемога збільшує шанси отримати "дику карту" на Гран-прі -2012.

За один бал від п'єдесталу зупинився українець Олександр Локтаєв. Втім, для 17-річного гонщика, одним із останніх досягнень якого є "бронза" командного чемпіонату світу серед юніорів, і четверте місце в такій солідній компанії — безумовний успіх. Більшого очікували місцеві вболівальники від срібного та бронзового призера двох попередніх чемпіонатів Європи Андрія Карпова. Але з урахуванням того, що він ледве встиг до старту в Рівному після гонки за данський "Холстебро", та ще й виступав зі зламаною ключицею, п'яте місце — більш ніж гідний результат. Зазначимо, що президент журі Європейського мотоциклетного союзу (UEM) Франк Циглер високо оцінив роботу організаторів, яким вдалося у стислі терміни просто чудово підготувати трек до найпрестижніших європейських змагань. Адже спочатку турнір повинен був відбутися у Львові

РІВНЕ. Чемпіонат Європи зі спідвею (особистий). 24 вересня. Фінал
1. Лагута (Росія) — 14 +3 очки.
2. Гапінскі (Польща) — 14 +2.
3. Дрімл (Чехія) — 12.
4. Локтаєв (Україна) — 11.
5. Карпов (Україна) — 10.
6. Гізатуллін (Росія) — 10
...
14. Цуканов (Україна) — 2.





На правах реклами