Ми у Facebook
29.09.2011, 10:53

23-25 місця. Сергій КАЧУРОВСЬКИЙ — Той, що за своїх "порве"

Посада: начальник Управління Служби безпеки України в Рівненській області, генерал-майор
Вік: 44 роки
Він — "есбеушник" з 20-річним стажем і магістр фінансів. Він пройшов вишкіл у військовому училищі і службу у ракетних військах, побував у колишній Югославії у складі миротворчих сил ООН у 1996 році. Сергій Качуровський трошки більше року очолює Службу безпеки України в області.

Управління Служби безпеки України у Рівненській області отримало нового керівника у травні минулого року. Тоді його офіційно представив колективу голова облдержадміністрації Василь Берташ. Пам'ятається, що така "різка переміна" керівництва в СБУ стала несподіванкою і для журналістів, і навіть для самих есбеушників. Юрій Крапівін, який очолював УСБУ до Качуровського, зажив слави справжнього твердохарактерного кагебіста (кагебіста у вишиванці, як написала свого часу газета "ОГО").

Народився Качуровський 25 квітня 1967 року в м. Сиктивкар Комі АРСР.

Практичну військову службу в органах державної безпеки України розпочав із 1991 року.

Впродовж 1991–2009 рр. пройшов усі службові ланки від рядового оперативного співробітника до заступника начальника Департаменту контррозвідувального захисту економіки держави Служби безпеки України.

В 2006 році був відряджений до Державного Комітету України державного матеріального резерву (заступник Голови Комітету) із залишенням на військовій службі.

З 2006 року встиг побувати на керівних адміністративних місцях: очолював Апарат голови Служби безпеки України (2006-2009 рр.) та Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України (2009-2010 рр.).

Освіту здобував двічі: закінчив Ростовське вище військове командно-інженерне училище ракетних військ за спеціальністю "автоматизовані системи управління" (1989 р.) та Київський національний економічний університет за спеціальністю "фінанси", отримав кваліфікацію магістра з фінансів (2003 р.).

— Служба та училище виховали пунктуальність, допомогли дисциплінуватися, освіта ж нікому зайвою не буває. Уже 20 років я працюю в цій системі, пройшов усі щаблі, починаючи від оперативного працівника, — розповів Качуровський в одному зі своїх малочисельних інтерв'ю.

Втім, кажуть, зараз Качуровському "несолодко". Жорстка конфронтація між кадрами місцевих правоохоронних органів та обласної влади (поговорюють, що саме через це не так давно з Рівненської області "відправили" начальника УМВС Олега Сала) змушує Качуровського втримувати на місцях "своїх" людей, людей з досвідом та військовими знаннями. Тоді як "зверху" до СБУ намагаються побільше пропустити молодих та слухняних спеціалістів...

До речі, Сергій Борисович одружений та виховує сина, який нині студент Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана.

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами