Ми у Facebook
29.09.2011, 12:55

На Рівненщині ремонтуватимуть лише храми з документами

Ремонтувати храми різних конфесій за кошт обласного бюджету не проти депутати Рівненської облради. І хоч сперечаються, кому саме давати більше грошей, отримують фінансування саме ті храми, в яких подбали про всі документи.
На будівництво та реконструкцію культових споруд Рівненщини цьогоріч виділили не так і багато — 500 тисяч гривень. Аби уникнути релігійних спорів, вирішили розподілити суму порівну між храмами УПЦ та УПЦ КП. У проекті програми вказано 175 церков, дзвіниць, каплиць, синагог і костелів, які можуть претендувати на фінансування з обласного та місцевих бюджетів. А от отримати фінансування пощастило менш ніж 20.

Загалом, кошти виділили на храми, які розташовані у Гощанському, Дубровицькому, Демидівському, Зарічненському, Корецькому, Острозькому, Рівненському районах та у Рівному.

Як зазначив начальник головного управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації Юрій Сідлецький, звернення з проханням допомогти з ремонтом або будівництвом храму надходять з усіх районів області.

— Ми намагаємося охопити всі райони Рівненщини, але сума виділена невелика — 500 тисяч гривень. Церкви потребують набагато більше. Звернень є значно більше. Головна проблема в тому, що люди, які роблять ці подання, не цікавляться документацією на культові споруди. А у нас є закон, який ми мусимо виконувати. Тому не можемо задовольнити їх прохань, бо ж не мають жодного документа, — каже Юрій Сідлецький.

Аби відремонтувати та відреставрувати усі культові споруди місцевого значення в Рівненській області, потрібно понад 36 мільйонів гривень.





На правах реклами