Ми у Facebook
29.09.2011, 16:31

Вибір "ОГО". Василь РОМАНЧУК — Справжня еліта

Посада: Директор Державного вищого навчального закладу "Рівненський коледж економіки та бізнесу"
Вік: 64 роки
Про таких, як він, кажуть: еліта, інтелігенція. Василь Романчук — корінний рівнянин зі славного роду із достойними нащадками.
Його батько — офіцер царської армії, учасник Першої світової війни, був членом Рівненської ґміни (керівний орган міста за часів Польщі), товаришував зі Скрипником, майбутнім митрополитом Мстиславом. Був одним з активістів створення і діяльності на Рівненщині товариства "Просвіта". У 1939 році за участь в українському національному русі відправлений в концтабір "Береза Картузька". І — вижив.

Син Василя Романчука Юрій — дипломат, кандидат політичних наук, працює першим секретарем Посольства України у США. Юра закінчив рівненську школу №15, будівництвом якої, між іншим, керував його дід.
Свій кар’єрний шлях Василь Романчук почав учителем англійської мови в сільській школі, про що він згадує у своїй книзі "Джерело наснаги". Після закінчення Київського державного університету працював гідом-перекладачем у Київському відділенні "Інтурист", перекладачем при групі індійських спеціалістів на Київському заводі медпрепаратів.

Далі — робота у Рівненському медичному училищі, куди прийшов як кандидат на посаду вчителя англійської та латинської мов. Але після співбесіди з директором був прийнятий на посаду завідувача денним відділенням. Дванадцять років роботи — і звання "Відмінник охорони здоров’я". Вже потім, коли перейшов на посаду заступника директора Рівненського технікуму радянської торгівлі, друзі жартували, що він — єдиний відмінник охорони здоров’я, який працює у сфері торгівлі.
Відтоді, ось вже три десятки років працює у коледжі, як тепер називається колишній технікум, з них два десятки — директором. За цей час Василь Романчук став кандидатом педагогічних наук, був удостоєний звання Заслуженого працівника освіти, отримав Почесну грамоту Кабінету Міністрів, відзнаку Міністерства освіти "А.С.Макаренко" та інші.

Щоправда, сила і впливовість Василя Романчука не в цих нагородах, а в тому авторитеті, який він здобув серед колег і повазі тих, хто працює, навчався і навчається в очолюваному ним навчальному закладі.

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ