Ми у Facebook
29.09.2011, 17:10

2-4 місця. Віктор МАТЧУК — Вовк у політиці

Посада: народний депутат України
Вік: 52 роки
Кілька років тому рівненські журналісти порівняли Віктора Матчука з вожаком вовчої зграї Акелою з мультфільму "Мауглі". Завжди спокійний, розсудливий і виважений Матчук і справді скидався на сильного вожака зграї. Та й зграя була неабияка. У період його керівництва областю навколо Віктора Йосиповича зібралась невеличка армія людей (бізнесменів, чиновників, депутатів тощо), готових за ним йти у вогонь і в воду.

Принаймні більшість з них про це говорила вголос. Але минув час, Матчук пішов з посади голови Рівненської облдержадміністрації до Верховної Ради України — і зграя потихеньку розбрелась. Хтось перейшов на бік вчорашніх опонентів, хтось — до колишніх союзників, а хтось і взагалі відійшов убік від політики і влади. За спиною Матчука все частіше почали шептати: "Акела схибив... Йому вже не піднятись на скелю влади". Особливо цих розмов побільшало після не надто вдалої виборчої кампанії "Нашої України" до облради під гаслом: "Матчук здасть мандат нардепа, щоб стати головою облради". Головою Рівненської облради став інший, а значок народного депутата залишився на піджаку Віктора Матчука. Це боляче стукнуло по рейтингу останнього.

Але списувати його ще рано. Так, на сьогодні "Наша Україна", до якої належить Віктор Матчук, ненайрейтинговіший політичний проект у країні. І це правда, що аби знову отримати депутатський мандат, йому варто було б заручитись ще й підтримкою інших націонал-демократичних сил. І правда в тому, що місцеві лідери цих патріотичних сил будуть вочевидь не в захваті віддавати підтримку своїх політичних брендів нинішньому нардепу і екс-губернатору.

Все це правда, якби не кілька нюансів. Віктор Матчук вже давно перейшов на інший рівень української політики. Щоб заручитись підтримкою "Фронту Змін" чи, скажімо, "УДАРУ", йому не потрібно буде говорити з Сидорчуком чи Чугунніковим — він розмовлятиме з Арсенієм Яценюком і Віталієм Кличком. Та й про ненапад зуміє домовитись з "регіоналами". Так що не варто списувати досвідченого вожака з рахунків.

Так, можливо, Акела і схибив, але у нього ще гострі зуби, швидка реакція і холодний розум, а отже він ще чогось вартий у бою. А зграя? Зграю завжди можна зібрати нову...

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ