Ми у Facebook
29.09.2011, 17:16

2-4 місця. Юрій КІЧАТИЙ — Наказний гетьман

Посада: голова Рівненської обласної ради
Вік: 51 рік
Поганий той козак, котрий не хоче стати отаманом. Юрій Кічатий не хоче, бо він уже став гетьманом депутатського корпусу облради. Хоч і рівненського масштабу, хоч наказним, але гетьманом. Принаймні під час виборів голови обласної ради не було кандидатури альтернативної до підтриманої Василем Берташем.

Інженер-механік за освітою, учасник КВНу за інтересами встиг попрацювати інженером, спробувати свої сили у бізнесі. У 1987 році навіть брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. А свою політичну кар’єру розпочав у далекій Рокитнівщині. Тут в 1998 році став депутатом районної ради. З того часу кар’єра колишнього учасника КВНу на мажорній ноті пішла вгору. Депутат та голова райради, заступник голови райдержадміністрації та зрештою заступник голови ОДА при Миколі Сороці. Не загубився на політичному олімпі і після Помаранчевої революції. У 2006 році — депутат обласної ради, у 2007-му — депутат Верховної Ради. Депутатське щастя Юрія Святославовича підступно обірвав ініційований Тимошенко та Ющенком розпуск Ради. Після того він до прохідної частини списку Партії регіонів вже не потрапляв.

Свого зіркового часу він чекав до 2010 року. У команді новопризначеного губернатора Василя Берташа повертається працювати на посаду заступника голови ОДА. Без особливих зусиль Юрій Святославович потрапляє до Рівненської обласної ради. Не дивно, що при депутатській більшості регіоналів та підтримці Василя Берташа саме його висунули на посаду голови обласної ради. Заперечень тоді не було навіть в опозиції. Суцільний "одобрямс". На відміну від попередника Олександра Данильчука, відповідальності у пана Кічатого не менше, а от обов’язків суттєво поменшало. Обласна рада тепер не опікується земельними питаннями чи проблемами діяльності комунальних підприємств. Все це легкою рукою забрав у відання адміністрації Василь Берташ. Точніше — обласна рада зі схиленою головою делегувала ОДА ці повноваження. Так що нервів у голови ради "з'їдають" менше, а приємних обов’язків більше. Суцільний позитив від роботи. Тим паче, що багато питань вирішують тепер не в цьому органі місцевого самоврядування.

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області







На правах реклами