Ми у Facebook
03.10.2011, 11:09

Рівненські торговці не хочуть платити "побори" на розвиток ринку [+Фото]

У Рівному триває конфлікт підприємців з власниками ЗАТ "Речовий ринок". Торговці не хочуть оплачувати реконструкцію ринку чи залишати робочі місця. Кажуть, що за договором це має робити власник, а всі інші "благодійні допомоги — незаконні" Адміністрація запевняє — нікого платити не змушують і не виганяють, а протестувальники – це провокатори.
Конфлікт на найбільшому речовому ринку розгорівся ще в середині вересня. Торговці, які орендують кіоски, заявляли, що адміністрація змушує їх оплатити заміну кіосків.


— Людей ставлять у безвихідне положення, адже про ремонт повідомляють за декілька днів. Тобто часу на те, щоб перенести товар, майже немає, – розповіла підприємець Анна Дорошева. – А після ремонту пропонують оплатити вартість заміни кіоска. Тим, хто відмовляються, – заявляють, що можете не платити, а на їхне місце претендуватиме багато охочих. А як, наприклад, бути торговцю парфумерними виробами, вона виживає за рахунок постійних клієнтів. Якщо місце змінить – у неї перестунуть купувати.


За словами підприємця Тамари Хролець, такі "побори" ніяк не обумовлені в договорі оренди.
– Нам просто називають суму. Не надають ніяких підтверджень вартості виконаної роботи, – обурилась пані Хролець. – Відповідно жодної квитанції ми не отримуємо за таку "благодійну допомогу". Тим паче після цього кіоски не переходять у нашу власність – вони як і торгове місце належать адміністрації. Керівництво натомість не хоче зараховувати цю благодійну допомогу в якості орендної плати.
Обурені торговці навіть зібрали збори. Щоправда, на них прийшло не більше кількох десятків підприємців, не прийшли й представники адміністрації.


– Дії окремих підприємців не є думкою більшості. Вони займаються провокаціями, – зауважив генеральний директор ЗАТ "Речовий ринок" Володимир Рабінюк. – Ніхто з них незаконно ніякої плати не справляє. Це брєд! Вони таким чином намагаються виторгувати для себе якісь привілеї та використати інших колег. Реконструкція на ринку триває постійно і раніше ніяких конфліктів не виникало. Раптовий сплеск зацікавленості кількох людей свідчить про їхні нечесні наміри. Судіть самі: майже сотня підприємців добровільно погодилась на зміну кіосків, лише кілька незадоволених.



На чиїй стороні правда у спорі – мають вирішити самі підприємці з адміністрацією. Втім, купівельні запити рівнян від конфлікту навряд чи постраждають, адже вся центральна частина міста всіяна базарами і торговельними центрами.





На правах реклами