Ми у Facebook
04.10.2011, 14:28

На Рівненщині скеровано до суду три справи про хабарництво

Органами прокуратури Рівненщини розслідувано та скеровано до суду ряд кримінальних справ про хабарництво.
Зокрема, завершено слідство у кримінальній справі за обвинуваченням директора Рівненського технікуму технологій та дизайну у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у значному розмірі, поєднаного з вимаганням).

Як повідомлялося раніше, вказану особу було затримано працівниками прокуратури та міліції під час вимагання та одержання хабара у сумі 500 доларів США. Встановлено, що за таку суму грошей освітянин повинен був зарахувати абітурієнта на навчання за державним замовленням.

Відповідатиме за аналогічний злочин й директор Рокитнівського медичного училища, який вимагав та одержав у службовому кабінеті в якості хабара 10 тисяч гривень за зарахування абітурієнтки на навчання та надання їй ліжко-місця в гуртожитку. Кримінальну справу з обвинувальним висновком скеровано до суду для розгляду.

А також закінчено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням заступника начальника одного із районних управлінь юстиції – начальника відділу державної виконавчої служби у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (закінчений замах на одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище). Слідством з’ясовано, що вказана особа, яка до того ж є депутатом однієї із селищних рад, намагалася одержати через посередника хабар у сумі 26 тисяч гривень за заниження на половину вартості описаного та арештованого майна одного із місцевих ТОВ та сприяння в подальшій купівлі об’єкта нерухомості на прилюдних торгах.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ