Ми у Facebook
07.10.2011, 14:41

День народження Острозької академії відзначили... обіймами!

Акція "Обійми академію!". Фото Даринки Войтко

Відродженій Острозькій академії виповнилося 17! У четвер, у рамках святкування 17-річчя академії, спудеї та викладачі університету мали можливість поярмаркувати по-українськи.
Господар і Господиня ярмарку та ректор Ігор Пасічник запросили усіх бажаючих взяти участь у веселих іграх та забавах, поспівати українські пісні, потанцювати, скуштувати національні українські страви, придбати вироби рукоділля, прикраси, сувеніри з символікою університету, а також стати учасниками аукціону речей і балів від викладачів. Під час ярмаркування кожен міг сфотографуватися з Князем Острозьким та княжною Гальшкою і таким чином взяти участь у благодійній акції – допомогти важкохворій дитині.

Привітали альма-матер з її днем народження танцювальний колектив "Спалах", гурт "ПостСкриптум", студентський народний академічний хоровий колектив, театральна студія "Дивись", а також виконавці Ольга Кушнер, Олеся Ткаченко та Максим Маслюківський.

Також Братство спудеїв та Культурно-мистецький центр Острозької академії визначили найкращу, найкольоровішу та найоригінальнішу Бджілку Пасіки. Нею стала студентка першого курсу факультету політико-інформаційного менеджменту Галина Михальчук.

Привітання від студентів. Фото Аліси Гордійчук
Привітання від студентів. Фото Аліси Гордійчук


Приємним завершенням ярмарку став святковий торт із зображенням герба Острозької академії, виготовлений спеціально до дня народження альма-матер.

Частування святковим тортом. Фото Аліси Гордійчук
Частування святковим тортом. Фото Аліси Гордійчук


Також 6 жовтня в рамках святкувань дня народження Академії та Року української пісні, що зараз триває в університеті, відбувалася акція "Увімкни українське". Студенти-волонтери протягом дня безкоштовно розповсюджували серед водіїв маршрутних транспортних засобів та громадськості міста Острога компакт-диски зі збіркою якісної української музики, що представляє як історію, так і сучасність нашої пісні.

Акція "Увімкнемо українське!" Фото Катерини Царіциної
Акція "Увімкнемо українське!" Фото Катерини Царіциної


Нагадаємо, що Острозька академія провела вже низку заходів, приурочених Року української пісні, зокрема студентсько-викладацький флеш-моб "OA-dance", акція письмового вшанування історії української пісні, яка ввійшла до Книги рекордів України та різноманітні концерти за участі студентства та запрошених до університету гостей.

фото Аліси Гордійчук
фото Аліси Гордійчук


У сімнадцятий день народження Острозької академії відбувалось чимало цікавих заходів, але справжнім сюрпризом стала масова акція "Обійми академію".

Вона проводилася з ініціативи Братства спудеїв та за підтримки ректорату. Захід відбувався у рамках свята і став виявом щиросердечного привітання альма-матер. В акції взяли участь близько тисячі спудеїв усіх факультетів. Разом із княжною Гальшкою Острозькою та князем Василем-Костянтином Острозьким спудеї дружно взялися за руки і "обійняли" свій університет, супроводжуючи це гучними вигуками на славу академії.

Акція "Обійми академію!". Фото Даринки Войтко
Акція "Обійми академію!". Фото Даринки Войтко


Студенти передавали із рук у руки капсулу часу, яка символізувала славну історію заснування та відродження Острозької академії. Ця подія запалила атмосферу свята та показала гордість студентів за те, що вони навчаються саме у цьому вищому навчальному закладі.

З днем народження Острозької академії та з Днем працівників освіти альма-матер привітав ще й Академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії.

Концерт Рівненської обласної філармонії. Фото Аліси Гордійчук
Концерт Рівненської обласної філармонії. Фото Аліси Гордійчук


Програма святкового вечора розпочалася мелодією В. А. Моцарта "Маленька нічна серенада". Впродовж усього урочистого заходу учасники Академічного камерного оркестру дарували працівникам університету та спудеям перлини світової музичної класики, а також романси та українські народні пісні. Зокрема, за майже півтори години музичного дійства пролунали арія Г.Ф. Генделя "Амен Алілуя" у виконанні солістки Рівненської обласної філармонії Світлани Жуковської, композиція А. Вівальді "Зима" із циклу "Пори року", "Мелодія" Мирослава Скорика, Лібертанго Астора П’яццоли. На сцені виступали заслужені артисти України та переможці міжнародних музичних конкурсів. Заслужений артист України Михайло Швидків виконав для гостей вечора кавантину Фігаро з опери Дж. Россіні, лауреат міжнародних премій Ірина Криворученко виступила з арією В.А. Моцарта "Керубіно", а заслужений артист України Тарас Денисюк виконав українську народну пісню "Чорнії брови, карії очі…". Завершальним акордом музичної події стали виступи у виконанні тріо "Контрасти". Вони представили до уваги присутніх "Хабанеро" Жозе Уайт, романс Георгія Свірідова до драми О. Пушкіна "Заметіль". Зала була вщерть заповнена і аудиторія оваціями відзначала майстерність виконання кожної чергової вокальної чи інструментальної композиції.

Святкування в Острозькій академії завжди вирізняються оригінальністю. Організаторам вдалося поєднати у святі як національні українські елементи, так і класичні аристократичні настрої. Крім того, свято вийшло за межі території університету та дарувало радість і позитив усім мешканцям та гостям Острога.





На правах реклами