Ми у Facebook
14.10.2011, 11:00

На Рівненській митниці обговорили основні положення нової редакції Митного кодексу України

13 жовтня керівництво Рівненської митниці провело зустріч з представниками суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності з питань обговорення нової редакції Митного кодексу України.
На початку зустрічі начальник Рівненської митниці Сергій Лук’янов окреслив основні нововведення, які закріплені в новій редакції Митного кодексу, зокрема, що стосується основних положень міжнародних конвенцій та митних кодексів ЄС, імплементованих до нової редакції, серед яких:

* право суб’єкта ЗЕД здійснювати митне оформлення товарів у будь-якому митному органі;
* запровадження дієвої системи управління ризиками;
* введення інституту уповноваженого економічного оператора;
* декриміналізація товарної контрабанди та ін.



Серед основних переваг нової редакції Митного кодексу начальник митниці відмітив наявність норм прямої дії, які не потребують прийняття значної кількості нормативних документів для врегулювання тих чи інших питань.

Крім того, Сергій Лук’янов повідомив про заходи, що вживаються Рівненською митницею з метою підготовки особового складу митниці до здійснення попереднього документального контролю.

Під час зустрічі, суб’єктами ЗЕД були підняті найгостріші питання здійснення їх зовнішньоекономічної діяльності. Так, обговорені норми ст.503 нової редакції МКУ та надані пропозиції щодо нової редакції даної статті, а також з інших питань, що стосуються надання гарантій сплати митних платежів, встановлення відповідальності митного органу у разі безпідставної затримки транспортного засобу у пункті пропуску.

Отримані зауваження та пропозиції представників зовнішньоекономічної діяльності будуть опрацьовані та направлені до Державної митної служби України.

Це не остання зустріч з питань обговорення нової редакції Митного кодексу: під час наступної зустрічі заплановано обговорення проблемних питань контролю правильності визначення митної вартості та класифікації товарів.








На правах реклами