Ми у Facebook
14.10.2011, 17:40

На Рівненщині "Рівнесільмаш" відмовився постачати електрику Квасилову

Заручниками спільної з заводом електромережі стали 1900 осель мешканців Квасилова. Майже все селище неподалік Рівного змушене купувати енергію у ВАТ "Рівнесільмаш" та потерпати від частих аварій зношених мереж. Втім, невдовзі їх обіцяють передати на баланс "Рівнеенерго" та відремонтувати.
Проблеми з постачанням електрики у квасилівчан загострюються з настанням зими. Зношені мережі не витримують більшого навантаження, а ремонтувати їх немає кому. Вони досі перебувають на балансі ВАТ "Рівнесільмаш". Так схему електрифікації міста розробили ще за радянських часів. Тепер мешканці купують електрику через посередника — "Рівнесільмаш".

— Від перебоїв з електропостачанням потерпають 9 дев'ятиповерхівок та 4 п'ятиповерхівок. Загалом це 1900 квартир, — розповів селищний голова Квасилова Дмитро Крет. — Мережі зношені, кошти на ремонт підприємство не витрачає. Адже відновлення нормального їх стану треба не менше 2 мільйонів гривень.

Після втручання влади взяти на баланс квасилівські мережі погодилося "Рівнеенерго". Енергетики навіть обіцяють поступово ремонтувати та відновлювати мережі. Не проти позбутись такого тягаря і "Рівнесільмаш".

— Ми готові передати мережі і підстанції, які знаходяться за межами території нашого підприємства, адже хочемо забезпечити комфортне життя мешканцям селища, — зауважив голова правління ВАТ "Рівнесільмаш" Роман Басараб.

За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Анатолія Юхименка, зараз створено спеціальну комісію, яка вивчить усі аспекти проблеми та проведе передачу мереж. Зняти проблему чиновники сподіваються ще до кінця року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ