Ми у Facebook
17.10.2011, 11:25

На Рівненщині підприємство незаконно видобувало корисні копалини

Рівненською міжрайонною природоохоронною прокуратурою із залученням працівників обласної держекоінспекції проведено перевірки на підприємствах області щодо дотримання природоохоронного законодавства у сфері водокористування.
За їх результатами встановлено, що ВАТ "Полісся", ПСК "Рівненський заготівельно-виробничо-збутовий комбінат", ТОВ "ВТК Еколайн", ПП "Грінпет" та ТзОВ "Бау-Інвест" видобувають прісні підземні води без спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням Кодексу України про надра.

У зв'язку з цим держекоінспекцією на виконання приписів природоохоронної прокуратури було винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності згаданих підприємств.

Крім того, за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (прісних підземних вод) та службового підроблення службовими особами ТзОВ "Бау-Інвест" порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.240 та ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони надр, службове підроблення).

З'ясовано, що вказаний суб'єкт господарювання видобув без спеціального дозволу 1,475 тис. куб. м прісних підземних вод та передав їх іншому підприємству для виробничої діяльності, не вказавши про це в державній статзвітності.

Досудове слідство у вказаній кримінальній справі завершено, її скеровано до суду.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ