Ми у Facebook
18.10.2011, 14:15

Керівництво Євросоюзу відмовилось зустрічатись з Януковичем

Погрози Євросоюзу вилились у скасування візиту Януковича до Брюсселя.
Керівництво Євросоюзу скасувало запланований на четвер візит до Брюсселя Президента України Віктора Януковича, повідомляє у вівторок з посиланням на дипломатичні джерела агентство Франс Прес.

Представник Єврокомісії Мая Косьянчіч підтвердила, що Євросоюз прийняв рішення відкласти запланований на 20 жовтня візит Президента України до Брюсселя.

"Я можу підтвердити, що зустріч голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу з президентом України відкладена до тих пір, поки не складуться сприятливіші умови для досягнення прогресу у двосторонніх відносинах між ЄС та Україною", - сказала вона.

За словами Косьянчіч, мова не йде про скасування візиту, а його перенесення на більш пізній термін.

Питання про можливе скасування візиту глави держави до Брюсселя виникло після винесення Печерським судом Києва вироку щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, який викликав різку критику з боку ЄС.

Раніше передбачалося, що в ході запланованого на 20 жовтня візиту Янукович зустрінеться з головами Європейської ради та Єврокомісії Германом ван Ромпеєм і Жозе Мануелем Баррозу. Сторони повинні були обговорити фінальні деталі майбутнього договору про асоціацію України з ЄС, який українська влада розраховує підписати на саміті Україна-ЄС в грудні в бельгійській столиці.

Нагадаємо, раніше дипломатичні джерела в ЄС повідомили про те, що лідери ЄС розглядають можливість скасувати запрошення Януковичу відвідати Брюссель 20 жовтня.

Частина депутатів Європарламенту висловилася за скасування візиту Януковича, частина – за необхідність зустрічі з українським Президентом для роз'яснювальної роботи на тему демократії. Візит Президента Віктора Януковича до Брюсселя попередньо запланований на 20 жовтня.

12 жовтня Кетрін Ештон заявила про те, що Євросоюз вважає необхідним продовжити переговори про асоціацію з Україною, незважаючи на вирок, винесений Тимошенко.

13 жовтня Ештон заявила, що Євросоюз виступає за забезпечення максимально швидкого процесу оскарження вироку Юлії Тимошенко, щоб вона могла брати участь у парламентських виборах у 2012 році як умову підписання Угоди про асоціацію з Україною.

14 жовтня прем'єр-міністри Чехії, Угорщини та Польщі заявили, що чинитимуть перешкоди євроінтеграційним процесам України до тих пір, поки Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ