Ми у Facebook
19.10.2011, 15:40

Тарас Максименко розродився... ювілеєм [+Фото]

Рівно дев'ять місяців Тарас Максименко — чи не найпопулярніша особа у коментарях на нашому порталі :) — керує Рівненським міським палацом культури "Текстильник". І треба ж такому статися, що саме наприкінці цього дев'ятимісячного періоду йому випало святкувати народження, чи точніше — 35-річний ювілей закладу. У якому стані "Текстильник" зустрічатиме свої 35 — з'ясовував OGO.ua.
Одразу скажу, що стан "Текстильника", на перший погляд, вже не такий коматозний, як був ще кілька років тому. І хоча значну частину коштів у "лікування" палацу вкладають саме батьки, все ж перепадає культурному закладу трохи і з міського бюджету.

— Так склалося, що більшу частину комунальних платежів ми мусили закривати власними надходженнями, — розповідає директор "Рівненського МПК" Тарас МАКСИМЕНКО. — Цього року ми звернулися до Хомка (міського голови Рівного — авт.) і вирішили "перекрити" бюджетними коштами частково комуналку. І вже з квітня цього року нам вдалося акумулювати частину власних надходжень та спрямувати їх на облаштування центрального входу (його ми урочисто відкриємо саме на день народження "Текстильника" — 24 жовтня). "Чорний", тобто службовий, вхід ми змогли оновити завдяки перемозі у конкурсі з енергозбереження управління економіки, який проходив серед усіх бюджетних закладів. За результатами опалювального сезону нам вдалося зекономити трохи енергетичних затрат, і за умовами конкурсу наш комунальний заклад отримав 15 тисяч гривень. 1500 грн — це премія для головного інженера, а 13 500 грн ми використали на облаштування "чорного" входу.




За словами Максименка, будівельні роботи по обох входах до палацу не закінчилися лише заміною самих дверей.

— У службового входу ми повністю поміняли зруйновані опадами сходи. Нову плитку поклали, яку надав спонсор закладу. "Завели" під плитку систему Антилід. Це означає, що кожного року ми не посипатимемо сходи різними сольово-піщаними розчинами, які руйнують плитку, — продовжує директор. — А над центральним входом ми зробили дах за норвезькою технологією — мембранний. Він дозволяє пропускати крізь себе вологу знизу, а зверху навпаки — не пропускає. Зробили також водовідводи зверху.





Згадав Максименко і про відремонтовану (майже легендарну :)), жіночу вбиральню на першому поверсі "Текстильника".

— Я, відверто кажучи, не уявляю, як жінкам можна зосереджуватися на високому, задовольняючи елементарні фізичні потреби в таких умовах...

Примітно, що частину ремонтних робіт у палаці виконували... самі працівники. Адже у "Текстильнику" створили добровільну будівельну бригаду, яка частину робіт виконує сама у вільний від роботи час.

— А за виконані роботи я пізніше заохочую працівників різними преміальними виплатами, — додав директор закладу.

Зусиллями ж батьків у палаці культури облаштували дві танцювальні зали, де зробили косметичний ремонт з утепленням стін та даху.




Ті танцювальні зали, до речі, збудовані свого часу власником більярдного клубу "Піраміда" Олександром Жлуктенком — приміщення у північній частині палацу.



— Він їх побудував, однак залишив у стані: "цегла та бетонна стяжка". Завдяки двом колективам — "Едельвейсу" і "Кралечці" — нам вдалося довести їх до належного рівня, — зауважив Максименко.



За його ж словами, за літо батьки вклали власних коштів у ті приміщення "Текстильника", де займаються їх діти, близько 150 тисяч гривень.

Що ж до спортивного залу для борців, який має бути на місці колишнього нічного клубу "Холідей", то крім ремонтних робіт всередині, встигли поміняти й вікна.



Максименко запевняє, що спортзал буде з глядацькими трибунами і що вже на наступний рік він запрацює. Першочергове право на заняття у спортзалі матимуть, звісно, борці. Однак, Тарас зауважує, що здача залу в оренду на певний період дня теж розглядається.

— Так, будемо здавати його в оренду. Спортсменам, танцювальним колективам. Але першочергове право однозначно буде для борців.

На 2012-й у Тараса Максименка — ще масштабніші плани. Виявляється, "Тестильник" подав свій проект на всеукраїнський відбір Фонду сприяння і розвитку місцевого самоврядування.

— Це державні кошти. Великі кошти. Міська рада дасть нам ще 600 тисяч гривень свого фінансування, приблизно на стільки ми розраховуємо отримати від Києва. І згідно з цим проектом, ми плануємо повністю замінити дах, вікна і зробити презентабельний фасад, а не те, що зараз...

Крім цього, у закладі надіються і на львівського інвестора, який пообіцяв збудувати тут автономну котельну і зробити реконструкцію великої глядацької зали. Він навіть підписав попередні декларативні домовленості про свою готовність допомагати закладу. Втім, у що виллються ці обіцянки — покаже наступний рік.

Як святкуватиме своє 35-річчя "Текстильник" протягом 24 по 28 жовтня — ЧИТАЙТЕ ТУТ.







На правах реклами