Ми у Facebook
21.10.2011, 17:03

В Україні з 2012 року хочуть змусити громадян купувати SIM-карти з паспортом

В Україні планують ввести паспортизацію телефонних карток.
Про це повідомляє "Газета по-українськи" з посиланням на українські ЗМІ.

Джерело з Національної комісії з питань врегулювання зв’язку повідомило журналістам, що при купівлі SIM-карти потрібен буде паспорт та особисті дані.

Проте представники одного з операторів мобільного зв’язку наголошують, що жодних вказівок від НКРЗ щодо змін у роботі чи її перепланування ще не було, повідомляє сайт Visti.tv.

У свою чергу, працівники комісії з питань врегулювання зв’язку відмовляються від коментарів або кажуть, що проектів документів, які перебувають у розробці чи на розгляді НКРЗ досить багато, проте документа про паспортизацію SIM-карт немає, пише Mignews.

Змінами в обігу телефонних карток занепокоїлись ЗМІ, а своє невдоволення висловили окремі депутати.

Зокрема, народний депутат Ігор Рибаков переконаний, що в разі, «якщо Національна комісія з питань регулювання зв’язку введе «паспортизацію» при купівлі телефонних SIM-карток, це буде прямим обмеженням свобод українських громадян... Ми не Росія, де таким чином – «паспортизацією» продажу SIM-карток – намагаються подолати тероризм, і не Білорусія, де законом заборонено навіть мовчазні акції протесту».

Нагадаємо, зараз паспорт необхідний при обміні валюти. Раніше планувалось робити його ксерокопію, тепер же можна просто показувати будь-який документ, що засвідчує особу. Планується, що такий захід є тимчасовим і діятиме до кінця Євро-2012.

Джерело: ЗІК





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ