Ми у Facebook
26.10.2011, 10:54

Рівненський депутат Степан Павлюк: "Не можна обзивати Президента на весь світ"

Депутат Рівненської облради (фракція "Наша Україна") Степан Павлюк палко співпереживає Президенту України і вважає, що слоган "Спасибо жителям Донбасса" псує імідж держави за кордоном. Саме тому він підготував звернення до "всіх співвітчизників протистояти будь-яким антиукраїнським проявам, повсякчас проявляти високу громадянську свідомість та кожним словом і дією відстоювати український державний інтерес".
Про існування такої заяви від нашоукраїнця Степана Павлюка стало відомо під час засідань постійних комісій облради. Дане питання депутати пропонують винести на чергову сесію.

Зокрема, на економічній комісії Степан Іванович так аргументував своє рішення підготувати таку заяву:

— Вже переповнена чаша терпіння з цими: "Україна без Кучми", потім Ющенко-бджоляр, тепер "Спасибо жителям Донбасса". Тепер це "слухає" весь світ, ось ці обпльовування. Давайте тепер скажемо "Спасибо жителям Ровенщины" за щось там! Ми всі громадяни однієї держави. Не можна обзивати Президента на весь світ.

Якось двозначно його "підтримав" голова комісії, рокитнівський бізнесмен Григорій Мініч:

— Кожна людина має свої слабкості, свій характер. Але це Президент. Я недавно відвідував одну країну, яка на карті лише циферкою позначена. Але який там патріотизм! І як там поважають президента. А у нас? Коли читає весь світ про це в інтернеті? Яка ж про нас думка? Так, можливо, Президент не всім подобається. Але у нас якого Президента не обери, будуть гадити... Ми, звісно, можемо критикувати його за певні рішення чи політичні питання. Я недаремно кажу про 140 тисяч підприємств, які закрилися через Податковий кодекс. А є ще 100 тисяч, яким просто не дали закритися. А що буде далі?..

Щоб читачам було ще зрозуміліше, дослівно публікуємо текст заяви.

[b]"Заява Рівненської обласної ради щодо неприпустимості дій, спрямованих на розкол українського суспільства за територіальною ознакою":

"Упродовж останніх місяців на території України здійснюється пропагандистська кампанія щодо розповсюдження футболок з написом "Спасибо жителям Донбасса" та проголошення "речівок" аналогічного змісту.

У цій акції беруть участь деякі українські політики, частина ЗМІ та окремі групи громадян, які заявляють про свій протест проти дій влади в такій формі.

Ми, депутати Рівненської обласної ради, вважаємо, що такі вчинки ображають честь і гідність українських громадян і є чітко спрямованими на розкол українського суспільства за територіальною ознакою.

З урахуванням того, що вказана кампанія запущена саме в той час, коли Президент і Уряд України чітко проголосили державний курс України на євроінтеграцію та відмову від вступу до Митного союзу, а також почали перегляд шкідливого для України газового контракту з Росією, стає зрозумілим, хто є автором цієї спецоперації. Очевидною є її мета — дискредитація Президента України Януковича В.Ф.

Дії організаторів та учасників цієї та подібних провокацій завдають шкоду Україні, а тому є неприпустимими в суверенній державі.
Закликаємо всіх співвітчизників протистояти будь-яким антиукраїнським проявам, повсякчас проявляти високу громадянську свідомість та кожним словом і дією відстоювати український державний інтерес.

СЛАВА УКРАЇНІ!"

Примітно, що у політичних кулуарах такій ініціативності Степана Павлюка дуже здивовані. До речі, як Партія регіонів, так і "Наша Україна". Чи "відгукнуться серця" обласних депутатів на звернення Павлюка і чи вони його підтримають — стане відомо після чергової сесії Рівненської облради.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ