Ми у Facebook
28.10.2011, 14:15

У Рівне завітали білоруські лікарі [+Фото]

47 білоруських лікарів завітали у Рівне. Упродовж чотирьох років триває співпраця між Рівненською центральною міською лікарнею та обласною клінічною лікарнею Брестської області, що у Білорусі.
Обмін досвідом серед лікарів відбувається постійно. Так, торік до Білорусі їздили рівненські медики, цьогоріч у Рівне завітали білоруські.


Головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євген Кучерук зауважує, що така співпраця корисна та необхідна. Обласна клінічна лікарня Брестської області входить у трійку найкращих закладів Білорусі.

Відповідно, у цьому закладі є що подивитися. Медичне обслуговування у Білорусі — на досить високому рівні, відповідно і рівень фінансування у закладі набагато більший, ніж у нас. У них запроваджені стандарти лікування і в основному білоруськими ліками, — розповідає Євген Кучерук.

— Але і наша лікарня має що показати. Так, цього року ми реконструювали два відділення, побудували нову сучасну пральню, нині завершується реконструкція лор-відділення. Окрім того, у Рівненській центральній міській лікарні працює наркозно-дихальний апарат. В Україні лише шість таких. — Разом з тим працюємо над тим, щоб у лікарні був ще один ангіограф, — зауважив Євген Кучерук.




Окрім того, що білоруські медики побачать як працюють їх колеги з України, також вони побувають на екскурсії в Острозі та Рівному.





На правах реклами