Ми у Facebook
31.10.2011, 09:50

У Дубні на Рівненщині відбулась Школа універсального журналіста

Сімнадцять учнів 8-11 класів шкіл Дубна та Дубенського району отримали 30 жовтня дипломи про успішне проходження дводенного тренінгу "Школа універсального журналіста", який відбувся у Дубні цих вихідних.
Упродовж двох днів школярі, які мають нахил до журналістики, знайомились із основами роботи працівників ЗМІ. Вони вивчали, якими бувають новини і де їх шукати, як брати інтерв'ю, в чому полягають особливості роботи журналіста в газеті й на телебаченні; дізнались, які риси має розвивати в собі юнак чи дівчина, який мріє стати журналістом.

Теоретичний матеріал традиційно для ШУЖ підкріплювався численними практичними вправами. Ніяких оцінок чи домашніх завдань, повага та інтерес до думки кожного, невимушене дружнє спілкування — таким є формат цього тренінгу.

Школа універсального журналіста у Дубні відбулась за підтримки голови Дубенської райдержадміністрації, депутата Рівненської обласної ради Данила Корилкевича. Він особисто привітав учнів із початком занять і запевнив у подальшій підтримці обдарованої молоді.

Гарним доповненням до навчальної програми ШУЖ стала екскурсія учнів на телерадіокомпанію "Дубно", де вони ознайомились із специфікою роботи місцевих тележурналістів, відвідали їхні робочі кабінети, а також апаратну та студію. Не обійшлось, звісно, і без колективного фото на згадку.



У студії ТРК "Дубно"
У студії ТРК "Дубно"


Школа універсального журналіста — це спільний проект Видавничого дому "ОГО" і телерадіокомпанії "Рівне 1". Традиційний формат ШУЖ — це вечірній десятиденний тренінг у Рівному, який, окрім теоретичних занять і практичних вправ, включає в себе серію зустрічей із цікавими людьми та телевізійні проби у студії "Рівне 1".





До речі, нині якраз розпочався черговий набір на десятиденну ШУЖ у Рівному — щоб записатись на навчання і дізнатись деталі, достатньо зателефонувати (050) 339-39-85 або написати на vg2001@ukr.net.



Утім, цього року формат проекту розширився. Організатори започаткували ще одну форму ШУЖ - дводенний тренінг на вихідних, який проводиться у районах Рівненщини і орієнтований на молодь із райцентрів і сіл, яка не має змоги відвідувати десятиденне навчання у Рівному. Проект отримав підтримку управління освіти та науки Рівненської облдержадміністрації та Національного університету "Острозька академія". На базі академії проведено вже дві таких школи і нині триває набір на третю, яка запланована на 26-27 листопада. До речі, нині таким навчанням вже цікавляться і учні з сусідніх областей і навіть інших регіонів України. Деталі можна дізнатись за телефоном (050) 339-39-85 або написавши на vg2001@ukr.net.

В Острозькій академії тепер навчають журналістики не лише студентів, а й школярів

Школа універсального журналіста у Дубні стала першою серед шкіл, які планується провести в окремих районних центрах Рівненщини, для учнів саме певного району.

Хочете дізнатись про проведення ШУЖ у вашому районі? Телефонуйте (050) 339-39-85 або пишіть на vg2001@ukr.net.

...Хвилююча мить вручення дипломів про закінчення дводенного навчання — і випускники дубенської ШУЖ радо діляться враженнями.





Випускниця ШУЖ, першокурсниця НаУ "Острозька академія" Іванна Пристайович розповіла дубенським учням про життя студентів-журналістів та поділилась власними враженнями від навчання у ШУЖ
Випускниця ШУЖ, першокурсниця НаУ "Острозька академія" Іванна Пристайович розповіла дубенським учням про життя студентів-журналістів та поділилась власними враженнями від навчання у ШУЖ


Особливість навчання у ШУЖ - велика кількість практичних завдань, які учні виконують у групах
Особливість навчання у ШУЖ - велика кількість практичних завдань, які учні виконують у групах






Віктор Рибарчук:
— Я приємно вражений, адже уроки не були нудними", інформація була подана від "а" до "я".

Вікторія Бороденко:
— Мені страшенно сподобалось. Над кар'єрою журналіста я замислююсь іще з початкових класів. Обов'язково вступатиму на відповідні факультети. Дуже хотіла б продовжити таке навчання, бо це мені справді цікаво.

Маргарита Тхорик:
— Поки що я не вирішила, чи журналістика дійсно мені підходить, але мені дуже-дуже сподобались ці цікаві, захоплюючі уроки!

Іван Сабов:
— Завдяки цьому тренінгу я остаточно зробив вибір на користь журналістики. Думаю, що такі тренінги треба проводити частіше. Якщо у майбутньому ще буде проводитись подібне навчання, я обов'язково на нього прийду.

Вікторія Омельчун:
— Надіюсь ще не раз зустрітись із новими друзями, яких знайшла на цьому тренінгу. Я зрозуміла, що намагатимусь поступати на журналіста, хоч ця професія й нелегка.

Тетяна Рикун:
— До початку тренінгу я була зацікавлена в цій професії, а сьогодні я майже впевнена, що журналістика — це моє майбутнє!

Ірина Денисюк:
— Тут багато дають саме практичних порад, розповідають про труднощі в журналістській професії, а не лише про її плюси.

Руслана Маринич:
— Враження від занять можу описати фразою з мультика: "Вкусновато, но маловато". Чесно кажучи, я не очікувала, що мені буде цікаво сидіти до 17 години, але нині я рада, що мала можливість відвідати ці заняття, і мені шкода, що вони тривали лише два дні.

Організатори проекту запевняють: вони і надалі підтримуватимуть випускників ШУЖ у Дубні в їхніх журналістських "пробах пера". А навесні планується зібрати найактивніших юних журналістів Дубенщини ще раз. Адже, як часто кажуть на ШУЖ, кінець однієї історії часто стає початком іншої!

Зацівило навчання у Школі універсального журналіста? Телефонуйте (050) 339-39-85, пишіть на vg2001@ukr.net





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ