Ми у Facebook
08.11.2011, 12:25

У Рівному цілий під’їзд будинку залило кип’ятком [+Фото]

З початком опалювального сезону проблем рівнянам додають не тільки прориви труб, а й необачність самих мешканців багатоповерхівок. Для жителів будинку на вулиці Вербовій, 38 вихідні перетворився на жахливу баню. Два дні цілий під’їзд підтоплювали мешканці квартири на п'ятому поверсі.
Пенсіонерка Любов Пономаренко того недільного вечора робила хатню роботу та лаштувалась спати. Проте зненацька зі стелі почав капати... кип'яток.



— Вода текла по стіні у кімнаті, кухні, у ванні, — розповіла Любов Пономаренко. — Я й глянути не встигла, як вода потекла навіть з розеток. Тільки-но зібралась йти до сусідів з п’ятого поверху, як до мене самої прийшли сусіди знизу. У них коїлось те саме.
Гаряча вода залила всі квартири до першого поверху, навіть у підвал проникла. Та достукатись до власників злощасної квартири на п’ятому поверсі сусіди не змогли.



— Там ніхто не відчиняв, а знайти контакти власників було нереально, — розповів мешканець четвертого поверху Віталій Максимчук. — Тому зателефонували комунальникам. Вони приїхали і перекрили стояк. Втім, ліквідувати причину протікання не змогли, адже квартира залишалась зачиненою.



Розшукати господарів квартири намагались і з дільничним міліціонером. Її знайшли тільки на третій день. Виявляється, вона постійно проживає в одному з сіл Гощанського району, а за квартирою наглядає племінниця.



— Наступного дня сантехніки з ЖКП вирішили зробити експеримент і дати воду хоча б мешканцям трьохкімнатних квартир, відімкнувши однокімнатні. Проте він провалився і вода зі злощасної квартири протекла знову аж до першого поверху, — розповіла Любов Пономаренко. — Кажуть, після того у квартиру таки навідалась племінниця, позакривала крани, повитирала воду. І тепер вони стверджують, що в них нічого не протікає.



Тим часом у квартирах багатьох мешканців під'їзду пожовтіли стелі, гаряча вода зіпсувала розетки, від вологи відклеїлись шпалери та попсувались меблі. Хто оплачуватиме збитки, — невідомо.



— Під час цієї аварійної ситуації мешканці вчинили вірно, — розповів начальник міського управління житлово-комунального господарства Іван Гема. — Зазвичай в таких випадках комунальники перекривають стояк. Якщо ж господарі не відчиняють квартиру, то за справу беруться вже міліціонери. У крайньому випадку вони можуть зламати двері. Якщо ж питання із власниками квартири, що спричинила аварію, не можна вирішити по домовленості, то варто звернутися до суду.

Як саме вчинять потерпілі у цій справі, невідомо, проте деякі з них вже розпочали ремонт.





На правах реклами