Ми у Facebook
09.11.2011, 13:03

Рівненський кінофестиваль «DVERY» скликає народне журі

Вже наступного тижня на Рівненщині стартує другий сезон всеукраїнського фестивалю молодого аматорського кіно «DVERY», який започатковано торік.
Про це повідомляє сайт фесту - Dvery.rv.ua.

Вже традиційно фест складатиметься з двох етапів — конкурсу кіносценаріїв та конкурсу відеоробіт, розповів ініціатор проекту, заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов на прес-конференції.

Оцінюватимуть доробки аматорів відомі знавці кіноіндустрії. До поважної когорти, яка сформувалася торік, цьогоріч, за словами члена оргкомітету фесту Оксани Ігас, приєднається Богдан Бенюк. Він разом із кінорежисером Володимиром Оселедчиком, письменниками та видавцями братами Капрановими й відкриватиме 15 листопада фестиваль.

Організатори запевняють, що програма заходу буде насиченою. Крім перегляду кіноробіт-переможців попереднього сезону та нагородження їх авторів, заплановано переглянути й стрічку столичного режисера Ігоря Бутиріна «Берестечко», яка є результатом співпраці в рамках кінофестивалю «DVERY». Крім того, Олексій Губанов зазначив, що є намір залучити до творчої роботи й декількох переможців кінофестивалю.

Кінофестиваль "DVERY" визначився з переможцями [+ФОТО]

Окрім, власне, переможців проекту, яких обирало журі, на відкритті фесту свою нагороду отримає й автор, відеороботу якого обере народне журі. Тож вже відзавтра, зайшовши на сайт фесту http://dvery.rv.ua, можна проголосувати за стрічку, яка найбільше сподобається. Потрапити у народне журі мають можливість жителі й інших регіонів. Вже із середи у восьми областях триватимуть промоакції на підтримку проекту.

Нагадаємо: торік на конкурс надійшло 38 сценаріїв та більше 60 відеострічок. Роботи надсилали з різних куточків України. Серед авторів були як школярі, так і ті, кому за 50.






На правах реклами