Ми у Facebook
10.11.2011, 10:28

Львівський аеропорт носитиме ім’я Данила Галицького

Міжнародний аеропорт "Львів" отримав назву на честь засновника міста короля Данила Галицького. Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів прийнято 9 листопада під час засідання уряду за поданням віце-прем’єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.
На переконання віце-прем’єр-міністра, пропозиція назвати львівський аеропорт іменем засновника міста Львова короля Данила Галицького є вдалою. "Думаю, що це – цілком в дусі часу, в дусі того, як називаються аеропорти в світі", - зазначив Колесніков. Окрім того, віце-прем`єр-міністр висловив переконання, що ця назва є "об’єднавчою".

7 листопада було завершено голосування щодо назви львівського аеропорту. Упродовж п’яти днів в опитуванні, яке проводилось у мережі Facebook, взяли участь 12 тис. 258 користувачів Інтернет. З відчутним відривом перемогла пропозиція назвати аеропорт на честь засновника міста короля Данила Галицького (3 283 голоси, станом на 12.00 понеділка, 7 листопада). Друге місце посіла назва на честь Степана Бандери (2 197 голосів). На третьому місці – назва "Аеропорт Львів" (1 554 голоси).





На правах реклами