Ми у Facebook
15.11.2011, 15:04

"Свобода" вимагала у Берташа себе звільнити

Активісти партії ВО "Свобода" провели мітинг перед вікнами Рівненської облдержадміністрації. Головна вимога - звільнення голови облдержадміністрації Василя Берташа.
Близько сотні активістів з прапорами ВО "Свобода" та червоно-чорними стягами прийшли під вікна Рівненської облдержадміністрації вимагати звільнення Василя Берташа. За словами свободівців, до цього їх змусив інцидент з підпалом машини керівника міської "Свободи", депутат Рівнеради Олексія Бучинського. Всю провину соратники Олега Тягнибока покладають на керівників обласної і міської влади. Саме тому й прийшли вимагати відставки губернатора області Василя Берташа.

На питання, кого б "Свобода" запропонувала на місце голови Рівненської облдержадміністрації, керівник "Свободи" на Рівненщині відповів наступне:

- Ми не можемо нікого пропонувати, бо це не наша влада, але ми хотіли б бачити іншу владу іншу владу в області і в Україні. Нинішня політична еліта ще з комуністичних часів, кучмівських часів. До влади мають прийти нові, молоді політики. Які мають набратись досвіду і змінити нинішню політичну псевдоеліту. Мають піти з влади регіонали, комуністи, литвинівці. А прийти мають ті партії, які зараз є в Комітеті опору диктатурі. - переконаний Олег Осуховський.



Однак, як повідомив Осуховський, інші опозиційні партії, які входять до складу КОДу, на цей мітинг не запрошували.



Мітинг тривав годину. За цей час до мітингувальників ніхто з керівників області не вийшов. Тому активісти "Свободи" пообіцяли шукати справедливості в глави держави.

- Ми будемо робити спробу передати наше звернення Президенту Віктору Януковичу, щоб він зробив відповідні кадрові зміни в Рівненській області. - сказав лідер Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Олег Осуховський.



Голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ прокоментував порталу OGO.ua ситуацію наступним чином:

- Дивно вимагати мого звільнення під Рівненською облдержадміністрацією. Я не можу сам себе звільнити, це може зробити той хто призначив – Президент України. Хоча, думаю, реальна мета цього заходу - не моє звільнення, а майбутні вибори до Верховної Ради. Бо набагато легше здобувати рейтинг і голоси виборців криками «ганьба» і гаслами, ніж будувати школи, ремонтувати дороги і створювати робочі місця для людей. - сказав Василь Берташ.





На правах реклами