Ми у Facebook
18.11.2011, 16:57

У Рівному на відеокамери не пошкодували 400 тисяч

Чи не єдиною програмою, якій у Рівному цьогоріч збільшили фінансування, стала Комплексна програма профілактики злочинності у місті Рівному на 2012—2015 роки. Депутати повірили людям у погонах та колегам з правоохоронним минулим, і докинули грошей.
Не економити на безпеці та правопорядку вирішили депутати Рівненської міської ради. Ознайомившись із цифрами, які передбачає фінансування програми профілактики злочинності, деякі обранці почали доводити: збільшити фінансування просто необхідно. Зокрема, за словами депутата Юрія Запорожця, особливу увагу слід приділити встановленню камер відеоспостереження у громадських місцях та в’їздах/виїздах з міста. Мовляв, це дозволить фіксувати номери та марки автомобілів, а не говорити про «якесь незрозуміле авто» поблизу місця злочину.

— Останні два роки Рівне потерпало від нападів на банки. І тільки завдяки камерам відеоспостереження, які поставив пан Власенко (директор Рівненської філії ПриватБанку — авт.) на приміщеннях ПриватБанку, нам вдалося ці злочини розкрити, — підтримав депутата наочним прикладом начальник Рівненського МВ УМВС Петро Єзгор. — Вся Європа працює з відеоспостереженням. До того ж нещодавно 50 відсотків працівників ДАІ було скорочено, нам треба якимось чином впливати на ситуацію. Упевнені, що відеоспостереження нам допоможе.

Усього у місті вже працює десять таких систем. Одна така камера коштує 91 тисячу на в’їзд і виїзд, тому на 200 тисяч гривень, які були передбачені проектом можна було б придбати лише два комплекти. Саме тому депутати вирішили збільшити цю суму удвічі. Врешті, це ж лише програма, яка декларує наміри, а фінансуватися вона буде залежно від можливостей бюджету.

Нагадаємо, попередньо на заробітну плату дружинникам з добровільного загону сприяння міліції «Захисник» міська рада Рівного виділила 100 тисяч гривень на рік.





На правах реклами