Ми у Facebook
21.11.2011, 15:44

Губенатор Рівненщини напросився у студентський гуртожиток [+Фото]

Особисто вітав студентів у гуртожитках голова Рівненської ОДА Василь Берташ. 17 листопада очільник області без попередження відвідав рівненські гуртожитки та оцінив умови проживання молоді.
Нетрадиційно привітати студентів зі святом вирішив голова Рівненської ОДА. О 9:00 17 листопада разом з журналістами він вирушив у гості у студентські гуртожитки. Про такі плани до останнього не знав ні начальник обласного управління освіти Іван Вєтров, ні ректорати ВНЗів, ні самі студенти. А графік відвідин очільник області узгоджував з журналістами в дорозі. Тож спершу делегація завітала у гуртожиток №6 РДГУ. Тут Василь Берташ оглянув душові кабіни, пральні, кухні та житлові кімнати.



- Загалом гуртожиток у непоганому стані, - зауважив Василь Берташ. - Звичайно, є деякі недопрацювання, але все впирається в першу чергу в кошти. Тому ініціюватиму перегляд фінансування та пошук шляхів покращення житлових умов у студентів. А керівництву вузів рекомендую провести енергоаудит гуртожитків та утеплити їх перед морозами.



Щиро здивована таким візитом була і завідуюча гуртожитку №6 РДГУ Віра Бабак:




- Показували реальний стан справ. Загалом у господарських питаннях знаходимо порозуміння між адміністрацією та студентами. Тому всі приміщення у нас в ошатному вигляді. Крім того, разом ухвалюємо рішення, як краще зекономити на енергоносіях.



Вирішив губернатор завітати і до свого рідного колись гуртожитку №1 Рівненського державного аграрного коледжу. Вибрав його сам очільник області, але невипадково. Саме там у 1976 році він мешкав, коли був студентом. Тож Василь Берташ вирішив дізнатися, що з того часу змінилося.



Втім, і тут він залишився задоволеним побаченим, навіть історію зі студентства згадав:



- У нас був студент, який дуже міцно спав. Так ми його разом з ліжком занесли на 5-й поверх до дівчат у кімнату. Ото сміху було, коли він прокинувся!



А про недоліки в роботі гуртожитків посадовці поговорять на нараді. На неї запросять ректорів та директорів навчальних закладів Рівненщини.





На правах реклами