Ми у Facebook
22.11.2011, 08:42

У Рівному відкрили експозицію відомого художника Миколи Глущенка [+Фото]

Рівнян продовжують знайомити з роботами найкращих вітчизняних та іноземних художників Днями в галереї європейського живопису "Євро-Арт" відкрили експозицію робіт відомого художника Миколи Глущенка. До 110 ювілею художника вдалось зібрати у Рівному 11 картин.
Хоча сам художник Микола Глущенко в Рівному не бував, керівники галереї "Євро-Арт" вирішили привезти у Рівне його творчість. Раніше поруч з європейським шедеврами в експозиції висіли лише дві роботи майстра. Тепер їх вдалось доповнити ще дев'ятьма.

- Ці картини надійшли з приватних колекцій Києва. Роботи, які художник намалював у період з тридцятих по сімдесяті роки, роботи французького періоду. І робота 42-го року, коли художник проживав у Москві, - розповіла арт-директор галереї "Євро-Арт" Інна Білик.

Як відомо, Микола Глущенко був радянським розвідником, а справжню славу здобув як видатний художник. Два місяці тому світ відзначав 110-ту річницю від дня народження Миколи Глущенка. Уродженець Дніпропетровщини у різні роки проживав у Франції, Німеччині, Іспанії і Росії. І скрізь розвідник намагався знаходити час для мистецтва.

Відкриття виставки відвідали місцеві художники, прихильники та поціновувачі мистецтва. А так міський голова Рівного Володимир Хомко разом з заступником Галиною Кульчинською.

Надалі організатори виставки планують регулярно знайомити рівнян з творчістю європейських художників.





На правах реклами