Ми у Facebook
30.11.2011, 13:04

Вбили одного з кращих фотокореспондентів Віталія Розвадовського

У ніч з 28 на 29 листопада обірвалося життя талановитого фотографа 30-річного Віталія Розвадовського, який протягом 9 років пропрацював фотокореспондентом тижневика “2000”.
Згідно з повідомленням ЦГЗ УМВС у Києві, “пізно ввечері 28.11.2011 до чергової частини Дарницького райуправління міліції надійшло повідомлення про те, що під час обопільної бійки ножові поранення отримав громадянин.

На місце події негайно було направлено автопатруль міліції. Постраждалим виявився фотокореспондент одного з провідних періодичних друкованих видань України. З численними колото-різаними ранами обличчя потерпілого госпіталізували в одну з лікарень Києва. Під час операції він помер. Вжитими заходами на місці були встановлені прикмети підозрюваного.

У ході проведених першочергових слідчо-оперативних заходів співробітники міліції “за гарячими слідами” встановили особу підозрюваного.

Зараз він затриманий, з ним проводяться слідчі дії. Під час бійки підозрюваний також отримав тілесні ушкодження. Встановлено, що конфлікт між потерпілим і підозрюваним стався на побутовому ґрунті.

Порушено кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу про навмисне вбивство. Ведеться слідство”.

Тижневик “2000” провів власне розслідування, і ось що нам вдалося з'ясувати. Увечері 28 жовтня Віталій Геннадійович за завданням редакції робив зйомку в Києві. До речі, тема зйомки не носила конфіденційний характер, такі завдання Розвадовський отримував щодня. Після цього він завіз апаратуру до себе додому (живе на Печерську) і, приїхавши до редакції, перегнав відзнятий матеріал на свій комп'ютер. Приблизно о 21.30 він вийшов на вулицю. Подальші події ми можемо тільки реконструювати.

Судячи з усього, Віталій одразу ж поїхав до будинку №168Г, розташованому на Харківському шосе. Увійшовши до будинку, він на сходовій клітці зустрівся з молодою людиною (житель столиці). Між ними виникла сварка, яка закінчилася тим, що Розвадовський отримав несумісні з життям ножові поранення в обличчя і шию.

Як повідомили нам в 9-й підстанції швидкої допомоги (Дарницький р-н), виклик за тел. 103 надійшов о 22.20. Бригада швидкої допомоги негайно доставила постраждалого до відділення судинної хірургії БСП, де йому була проведена операція, проте лікарі виявилися безсилі.

Підводячи підсумки, ми можемо повідомити наступне. Судячи з отриманої нами інформації, смерть нашого фотокореспондента не пов'язана з виконанням ним професійних обов'язків — це був трагічний випадок. Проте ми продовжуємо проводити власне розслідування, про підсумки якого розповімо пізніше.





На правах реклами