Ми у Facebook
05.12.2011, 10:55

Вибори у Росії: у Держдумі Путіну і Медведєву доведеться шукати друзів

Цієї неділі, 4 грудня, в Російській Федерації обирали шостий склад Державної Думи. За попередніми підрахунками, "Єдина Росія" набирає менше 50% голосів, тож вона не зможе створити в парламенті конституційну більшість і їй доведеться з кимось об'єднуватись.
Партії "Єдина Росія" в новій Держдумі, ймовірно, доведеться вступати в коаліцію, що є ознакою зміцнення демократії.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв, який на виборах очолював федеральний список "Єдиної Росії".

Він також додав, що майбутній склад Держдуми відобразить реальний розклад політичних сил у Росії.

Те саме заявив прем'єр-міністр РФ та голова "Єдиної Росії" Володимир Путін.

"Це оптимальний результат, який реально відображає ситуацію в країні. Ми зможемо забезпечити стабільний розвиток нашої держави", - сказав у своєму виступі Путін. Він зазначив, що "Єдина Росія" - провідна політична сила, і на ній лежить відповідальність за промахи й удачі влади.

Згідно з офіційними даними, після підрахунку 38% бюлетенів "Єдина Росія" отримала 48,8% голосів. До Держдуми проходять ще три партії - КПРФ (19,8%), "Справедлива Росія" (13,1%) і ЛДПР (12,7%).

Нагадаємо, росіяни віддали партії Путіна майже половину голосів. За даними екзит-полів, до Держдуми Росії проходять чотири партії, і майже половина голосів належить "Єдиній Росії". На попередніх виборах до Держдуми "Єдина Росія" отримала більше 50% голосів і створила конституційну більшість без участі інших політичних сил.





На правах реклами