Ми у Facebook
06.12.2011, 13:36

На Дубровиччині з могили вкрали металеву трубу

3 грудня до Дубровицького райвідділу міліції надійшла письмова заява від 36-річного Віктора, який працює механіком комунальної служби міста, про те, що в період з 1 по 3 грудня на міському кладовищі з могили В’ячеслава (1957-2009 рр.), було викрадено металеву трубу та пошкоджено надмогильний пам’ятник.
– На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила очевидне, – прокоментував перший заступник начальника Дубровицького РВ УМВС підполковник міліції Олег Стафеєв. – На місцевому кладовищі невідома особа дістала з-під надмогильника металеві укріплення, що утримують від просідання в ґрунт, перевернувши при цьому пам’ятний хрест на землю. За цим фактом наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою).

Диспозиція цієї статті повістує, що наруга над могилою, іншим місцем поховання, над трупом або урною з прахом покійного, а також викрадення предметів, що знаходяться в місці поховання або на трупі, карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якими помислами керувалась особа, коли вчиняла це, стане відомо після дослідчого збору матеріалів за цим фактом.





На правах реклами