Ми у Facebook
08.12.2011, 14:11

Двох рівненчан, які видали себе за міліціонерів і побили чоловіка, засудили

Нещодавно Володимирецький районний суд засудив до позбавлення волі на три роки 18-річного Андрія та його 20-річного товариша Сергія, які жорстоко побили місцевого жителя та відібрали у нього гривнями майже шість сотень.
У листопаді 2010 року Сергій зі своїм, ще тоді неповнолітнім, товаришем Андрієм, у пошуках пригод розгулювали вулицями Володимирця. Андрій запропонував зайти до свого знайомого Валерія, який часто влаштовує вечірки в себе вдома. Прийшовши до його квартири, хлопці побачили, що господар будинку спить, а в одній із кімнат сидить захмелілий незнайомець. Довго не думаючи, зловмисники представились співробітниками міліції та розпочали "допит" незнайомця. А коли псевдоміліціонери запропонували пройти з ними до райвідділу, незнайомець добровільно одягнувся, зібрав свої речі та пішов з ними.

Побачивши, що шлях до відділення міліції проходить через віддалені гаражі та пустир, незнайомець надумав утекти, проте його спроба виявилась марною. Зловмисники повалили його на землю, почали бити ногами, почистили кишені потерпілого, де виявили та забрали 560 гривень. Та, видно, сума їх не влаштувала, тому, взявши дерев’яні палиці, почали щодуху "метелити" бідолаху. Коли потерпілий припинив чинити опір, псевдоміліціонери пішли до магазину, аби відновити втрачені сили.

На розшук та затримання злочинців було піднято всі служби райвідділу. Орієнтування з їх прикметами розіслали усім нарядам міліції, і цього ж дня чоловіків затримали в одному із розважальних закладів Володимирця.

Слідчим відділенням Володимирецького РВ було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб). У ході розслідування кримінальної справи вина обвинувачених була повністю доведена.
Суд визнав зловмисників винними в інкримінованому злочині та відправив їх за ґрати на три роки.






На правах реклами