Ми у Facebook
08.12.2011, 16:24

Щоб утеплити 9-поверхівку в Рівному, треба 2 мільйони гривень

Значно менші рахунки за надане тепло отримують мешканці будинків, які вдалося утеплити до зимового сезону. Вирішити частину місцевих проблем владі вдається спільно із громадськими організаціями та житловими об’єднаннями за проектом “Муніципальна програма сталого розвитку на 2009-2012 роки”.
Проект муніципального розвитку за міжнародною програмою націлений на вирішення місцевих проблем за широкої участі громад.

— Відчути результати програми змогли мешканці будинку 37 на вулиці Князя Володимира у Рівному, — розповів заступник міського голови Сергій Васильчук. — Такий будинок утеплити на сьогодні коштує близько двох мільйонів гривень. Два роки тому у Рівному на вулиці Коперніка також утеплили будинок із селікатної цегли. Тепер там люди отримують значно менші рахунки за опалення, а квартирами цікавляться ріелтори.



— Результат від утеплення очевидний, адже у торцевих квартирах раніше від сирості й грибка були чорними стіни та стеля, а мешканці скаржились, що квартирами “гуляв” вітер, — стверджує голова управління ОСББ “Учитель” Надія Горецька. — Тепер грибок зник, а в квартирах стало значно тепліше. На утеплення 1000 квадратних метрів спільної стіни господарі однокімнатних квартир здавали по 500 гривень, а двохкімнатних — на двісті більше. Щоб утеплити будинок повністю, не вистачає 450 тисяч гривень. Держава може виділити нам лише половину від потрібних коштів. Сподіваюсь, наступного року вдасться зібрати потрібну суму.



— Перед утепленням у квартирах нашого четвертого під’їзду від пориву вітру загасала запалена свічка, — розповіла мешканка утепленої квартири Ніна Костюк. — Утеплення виконувалося на наших очах, тож роботи зроблені якісно й у короткі терміни. Вже за місяць у квартирі стало значно тепліше і ми тепер ходимо вдома в легкому одязі з короткими рукавами.



Заступник міського голови зазначив, що у Рівному чимало панельних будинків потребують негайного утеплення. Лише цього року на утеплення було подано 60 заявок, однак повна вартість утеплення однієї дев’ятиповерхівки становить близько двох мільйонів гривень, що непосильно для міського бюджету. Саме тому, щоб утепляти споруди не частково, а повністю, потрібно залучати додаткові кошти від громад та держави. А кошти, залучені від мешканців, стимулюватимуть їх берегти пророблену роботу.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра