Ми у Facebook
08.12.2011, 16:09

Юрій БЛАГОДИР - Молодий, досвідчений, перспективний

Посада: керівник головного організаційного управління Верховної Ради України
Вік: 37 років
Юрій Благодир — один з небагатьох в області політиків та керівників, який не по роках досвідчений та впливовий. Проте віком йому вже давно ніхто не докоряє — Юрій Анатолійович завжди раціональний, зважений і мудро небагатослівний. Його поважають колеги-депутати, а головне — довіряють мешканці області. Вони обирали його депутатом тричі поспіль.

Якби чверть століття тому хтось у селі Тальки Новоград-Волинського району знав, що звичайний хлопець Юра стане першим замом голови обласної адміністрації, — побився б об заклад і виграв купу грошей. Юрій Благодир, можливо, й сам не вірив у це, але життєвим шляхом крокував енергійно і впевнено, перескакуючи через сходинки. Студент Львівської комерційної академії, заступник директора Ярунського Торговельно-комерційного об’єднання, чиновник у Новоград-Волинському міськвиконкомі, знову студент-магістр в академії державного управління при Президентові України, заступник начальника управління Рівненської ОДА... Зрештою, у 2001 році переломний момент у кар’єрі — він став головою Гощанської райдержадміністрації.

— Очолював район три з половиною роки. Спільна робота з мешканцями краю мене багато чому навчила, — зізнався Юрій Анатолійович. — Я розумів, що тепер відповідаю за добробут мешканців усього району, який на початку 2000-х був у ненайкращому стані. Тому працювали багато й ефективно. Це відчули та оцінили самі люди. Саме у 2002 тоді мені вперше запропонували балотуватися в Рівненську обласну раду. Ризикував, бо міг отримати від громади "ляпаса". Але мешканці мені повірили і віддали абсолютну більшість голосів.

Працюючи, депутат Юрій Благодир опікувався проблемами району і після відставки з посади керівника району. Друге депутатське випробування на міцність довелося пройти вже у 2006 році. Тоді Юрій Анатолійович очолив список рівненської Народної партії до обласної ради. Результат перевершив сподівання — виборці обрали до ради фракцію з 7 депутатів. В цьому ж році йому пропонують посаду заступника голови Рівненської ОДА, а у 2007 — першого заступника.

— То був непростий період, доводилось вчитися знаходити політичні та економічні компроміси, працювати на реальний результат. Намагались максимально піднімати економіку краю, залучати інвестиції. Тоді започаткували багато гарних проектів. Якби вони були доведенні до завершення надалі — область стала б на порядок потужнішою, — зауважив депутат.

Не забули мешканці Гощанщини добрих справ Юрія Анатолійовича і на виборах 2010 року. Тоді через зайнятість на посаді голови Державного комітету України з державного матеріального резерву не встиг провести виборчу кампанію повноцінно, але все одно переміг тут по мажоритарному округу №5. Це зайве підтвердження успішної співпраці з людьми під час роботи на посаді керівника РДА, депутата від Гощанщини та кредит довіри на майбутнє.

Зараз Юрій Благодир суміщає депутатську діяльність з роботою на посаді керівника Головного організаційного управління Верховної Ради та обдумує плани на майбутнє. Переконує: де б не працював, хоче бути корисним для громади та ефективним для економіки краю. Бо інакше просто не вміє.





На правах реклами