Ми у Facebook
08.12.2011, 17:21

Пісні рецепти — на щодень

Триває Різдвяний піст. Для тих, хто його дотримується, щодня на сайті "Рівненської газети" публікуються рецепти смачних і поживних страв на Різдвяний піст від пані Галі. До того ж, кожен може поділитися власними рецептами.
Печена картопля з часником

1 кг почищеної картоплі, 6-10 дрібних цибулин, 6-10 зубчиків часнику, 1 столова ложка подрібненої зелені петрушки, кропу (можна використати і сушену духмяну зелень на свій смак: шавлія, тим’ян (чебрець), розмарин, естрагон (острогін), майоран, орегано, базилік тощо), 4 столові ложки олії, сіль, чорний та духмяний мелений перець.

Розігрійте духовку до 200°С. Почистіть, вимийте, підсушіть на серветці картоплю. Якщо картоплини завеликі — розріжте їх навпіл. У деко налийте олію, покладіть картоплю, вимиті необчищені цибулю та часник, подрібнену зелень, спеції і добре перемішайте ложкою, щоб овочі рівномірно змастилися олією. Випікайте 50-60 хвилин, час від часу перевертаючи, до золотистого кольору. Одразу ж подавайте до столу.



Секрет від пані Галі: Якщо хочете прискорити процес приготування, спочатку відваріть картоплю до напівготовності.





На правах реклами