Ми у Facebook
09.12.2011, 15:17

Головну ялинку міста прикрасять восьмикутними зірками [+Фото]

Зимові свята від Святого Миколая й до Коляд — чи не найулюбленіші серед усіх дітей. Маленькі хлопчики й дівчата з нетерпінням очікують на ці свята і готуються до них по особливому. Діти пишуть листи Святому Миколаю чи Діду Морозу й виготовляють новорічні прикраси. Саме такими іграшками, що виготовлені руками дітей, буде прикрашена головна ялинка міста.
Аби залучити дітей до прикрашення ялинки, міська влада влаштувала для них спеціальний майстер-клас "Зірка на ялинку", що відбувся у Рівненському міському центрі творчості учнівської молоді. У ньому взяли участь батьки та діти з прийомних сімей міста Рівного та будинків сімейного типу.

— Подібні майстер-класи у нас проводяться уже вшосте, — розповідає директор Рівненського міського центру творчості учнівської молоді Тетяна Сосновчик. — Минулого року ми навчали керівників міста виготовляти новорічні іграшки. Тоді до нас приходили Володимир Хомко, Галина Кульчинська, Сергій Васильчук та інші посадовці. Цього року ми навчаємо дітей з дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

— У нас місті є два будинки сімейного типу, - пояснює начальник служби у справах дітей Андрій Міщеня. — Тут присутні діти з обох будинків сімейного типу та всі наші прийомні сім'ї, яких у нашому місті три. До речі, наступного року ми плануємо відкривати ще один будинок сімейного типу, оскільки одна прийомна сім'я, де сьогодні виховуються двоє дітей, візьме на виховання ще трьох. Всі ці діти дуже талановиті і постійно приймають участь у різних заходах та конкурсах.

Іграшкою, яку вчилися виготовляти діти стала восьмикутна різдвяна зірка, що є одним з найголовніших символів українського святкування Різдва.

Як пояснила завідувач художньо-технічним відділом Рівненського міського центру творчості учнівської молоді Тетяна Приймачек, вона символізує народження і є символом Бога, сонця й світла:
­— Виготовляється зірка з пінопласту й всередині прикрашається іграшкою зробленою з пластику, - говорить Тетяна Приймачек. — Іграшка, що всередині, обклеюється різнокольоровою самоклеючою плівкою, а сама зірка — новорічним "дощиком".



Першою з виготовленням зірки впоралася маленька Мирослава, що прийшла виготовляти зірку разом із татом:

- Я виготовляю новорічну зірку, що буде висіти на міській ялинці, - розповіла 13-річна Мирослава Осташевська. - Зірка буде восьмикутна, а в середині зірки висітиме іграшка — маленька ялинка. Я уже виготовляла подібні зірки, але не такі. Ця набагато більша і складніша, тому без допомоги тата я б не впоралась. Мені дуже приємно брати участь у такій акції, і я обов'язково прийду на відкриття ялинки, аби побачити свою іграшку на ній.



— Для нас найціннішим є те, щоб це робили родини, — говорить головний спеціаліст управління освіти Рівненського міськвиконкому Анатолій Горецький, — Тому ми проводимо цей загальноміський майстер-клас спільно з Управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту та Службою у справах дітей. Як показав досвід минулих років іграшок виходить дуже багато. Думаю на головній ялинці буде близько тисячі іграшок. Кожна родина, що долучиться до прикрашання міської ялинки, отримає у подарунок пам'ятний кольоровий буклет, де буде фотографія кожного учасника акції, разом із його виробом.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ