Ми у Facebook
14.12.2011, 15:09

Святослав Вакарчук презентував перший безкоштовний онлайн-концерт

Музикант презентував на Ютубі свій сольний проект "Брюссель". Концерт подивилося близько 100 тисяч людей.
Концерт культових українських музикантів безкоштовно, не виходячи з дому презентував Святослав Вакарчук 13 грудня.

Раніше такі проекти - онлайн-концерти - спільно з ресурсом Youtube реалізовували такі відомі світові колективи як Coldplay та U2.

Готував цей проект Святослав кілька останніх місяців разом із найкращими музикантами України.

Про початок свого сольного проекту, несхожого на "Океан Ельзи", Святослав Вакарчук оголосив ще в липні цього року. І робити його вирішив лише з найкращими музикантами: чого тільки вартий колишній океанівець, улюблений клавішник Земфіри і просто Піанобой Дмитро Шуров, або колишній учасник групи "Пятница", давно сольний артист та актор Сергій Бабкін.

Гурт суперменів альбом записав в одній з культових студій Брюселя. Так і виникла назва проекту. Наразі хлопці випустили англомовний сингл.

І от сьогодні все набуте тяжкою працею хлопці безкоштовно видали в інтернет. Обіцяють: цей концерт лише перший сюрприз.

До речі, одним із тих щасливчиків, які мали можливість переглянути онлайн-концерт на youtube нового проекту Святослава Вакарчука "Брюссель", був і рівнянин Тимур Тимченко.

"Направду, отримав неймовірне задоволення. Закралась думка, як тільки з’явиться зайва копійка, підтримаю хлопців і куплю їх альбом. Хто вже чув нашумівший трек цього ж проекту під назвою "Airplane", не розчарується і в решті пісень.

В одному із коментів до онлайн-трансляції хтось написав, що Вакарчук – геній. Чомусь не було бажання цьому заперечувати. Фактом є те, що "Брюссель" продемонстрував справді якісну українську музику. Вперше в Україні відбувся онлайн-концерт, який змогли переглянути не тільки в Україні, а й за її межами. Українські музиканти змогли показати себе на висоті і я гордий за них".

Інші цікаві факти та роздуми Тимура Тимченка читайте в його блозі "В Брюссель і назад".





На правах реклами