Ми у Facebook
20.12.2011, 15:11

Помер лідер Північної Кореї Кім Чен Ір. Люди ридають

Помер Кім Чен Ір - лідер Північної Кореї. В офіційному повідомленні зазначається: це сталося від розумової та фізичної перевтоми. Країну з 24-мільйонним населенням охопила масова жалоба. Малі й старі, жінки й чоловіки виходять на вулиці, падають на коліна і ридають.
Вони плачуть скрізь - на вулицях, удома, на зборах. Та найбільше біля пам'ятників сина засновника Північної Кореї - Кім Чен Іра. Люди йдуть туди масово.

Подібне, за свідченнями істориків, було у СРСР у 53-му. Тоді радянські люди плакали за Сталіним.

За офіційними джерелами, Кім Чен Ір помер ще в суботу в своєму панцирному потязі від серцевого нападу. 2008-го він переніс інсульт.

Люди: — У те, що пішла людина, яка була для мене взірцем, як рідний батько, важко повірити. Словами передати мій біль неможливо. Мою печаль замінить сила і відважність, з якими ми продовжуватимемо справу великого Кім Чен Іра.



Своїм наступником Кім Чен Ір призначив наймолодшого сина ще два роки тому. Зараз йому 27 років. Але Північна Корея, від часу як великий батько вказав нації на майбутнього лідера, святкує його день народження як офіційне свято.

Люди: — Осягнути нашу втрату неможливо. Він жив і працював на славу нашої країни.

Він любив не лише військові паради. Кім Чен Ір був бабієм, полюбляв коньяк та сигари і шаленів від блокбастерів. Про це розповідали з його найближчого оточення ті, кому вдалося виїхати за кордон. Наприкінці 70-х спецслужби КНДР навіть викрали південнокорейського режисера, який зняв кілька фільмів. Кім Чен Ір при цьому виступив у ролі продюсера. Найвідоміша - стрічка «Пульгасарі», це аналог японської Годзили.

Поховають Кім Чен Іра 28 грудня. Його тіло помістили до усипальниці Кімсусан, де покоїться його батько. На похорон іноземних делегацій не запрошують.





На правах реклами