Ми у Facebook
21.12.2011, 17:14

Рівнерада відмовила у будівництві офісного центру

Уже не вперше депутати Рівнеради вирішують дати чи ні землю під офісний центр. І якщо частенько подібні питання все ж отримували згоду, схоже питання про ділянку на вулиці Петра Могили у Рівному ніяк не може вирішитись.
Придбати 41 метр квадратний та взяти в оренду іще 25 метрів на вулиці Петра Могили, 21-А у Рівному хотів підприємець Костянтин Гринчук. Тут чоловік має невелику майстерню з ремонту взуття та хотів побудувати поряд двоповерхове офісне приміщення. Депутати Рівнеради вже розглядали це прохання і навіть посперечалися: варто задовільнити прохання чи ні. Врешті, відклали його на довивчення. Втім, це питанню ніяк не допомогло.

- Я депутат по тому округу, знаю цей район. Там стоїть вагончик для ремонту взуття, якому 30 чи 40 років. Будувати там щось іще не можна, бо вулиця надзвичайно вузька, - пояснював депутат Рівнеради Мар’ян Года.

- Я нічого не маю проти, щоб та людина будувалася, - погодився із депутатом міський голова Рівного Володимир Хомко. - Тому сам поїхав подивився цю ділянку. Щось такого типу, як там є — там може бути, про все інше — нехай забуде. Цей вагончик хоч законний, на відміну від багатьох інших у місті. Він нічого не додає там, але й не псує зовнішнього вигляду.

На цьому депутати й порішили: 25 метрів квадратних, на яких і стоїть вагончик для ремонту взуття віддати підприємцю в оренду на 10 років без права забудови, а от у викупі 41 метра квадратних — відмовити. Щоправда кількох обранців зацікавило питання: чи можна дати людині землю в оренду, якщо вона хоче її викупити?

- Якщо є будова на земельній ділянці, то її власник повинен мати цю землю або в орені, або у власності, - пояснила депутат Людмила Туровська. - Якщо ми відмовляємо надати у власність, а він нею користується, то ми маємо надати її в оренду. В підвішеному стані ділянка не може бути.

- Коли ж його не влаштовує оренда, то нехай забирає звідси вагончик, - резюмував начальник управління Держкомзему в місті Рівне Роман Гресько.
На цьому обговорення і припинили.





На правах реклами