Ми у Facebook
23.12.2011, 16:17

У голови Рівненської обласної ради буде 50 підлеглих

Реформу апарату обласної ради запланували на Рівненщині. Частину його працівників скорочено або переведено на інші посади. Тепер за штатним розписом в апараті обласної ради працюватимуть 50 людей.
Як розповів на сесії обласної ради голова ради Юрій Кічатий, триває оптимізація апарату обласної ради. Як відомо, під час роботи попереднього депутатського корпусу обласна рада займалась управлінням комунальними підприємствами. Втім, два роки тому обласні депутати передали ці повноваження обласній державній адміністрації, яку на той час вже очолив Василь Берташ. Тому з того часу триває скорочення та оптимізація апарату облради.

— Зараз ми вивільнили кілька штатних одиниць, — зауважив Юрій Кічатий. — Але після змін до законодавства змушені були створити відділ забезпечення доступу до публічної інформації, захисту персональних даних та звернень громадян. Загальна ж чисельність зменшилась — маємо 50 штатних одиниць.

Окрім того чільник депутатського корпусу торкнувся і проблеми реформування органів місцевого самоврядування. За словами Юрія Кічатого, новий закон зараз розробляється і обговорюється. Його, ймовірно, зможуть ухвалити Верховна Рада вже у 2012 році.

За пропозиціями цього законопроекту у кожному селі буде староста, який представлятиме виконавчу гілку влади. Також реформа передбачає введення в систему влади облвиконкомів та райвиконкомів.

Читайте також:
Підлеглих губернатора Рівненщини Василя Берташа скоротять





На правах реклами