Ми у Facebook
28.12.2011, 10:41

На Рівненщині в "Пересопниці" покажуть Різдвяний вертеп

Культурно-археологічний комплекс "Пересопниця" готується до Різдва, адже цьогоріч саме “Пересопниця” прийматиме слов’янський фестиваль “Коляда”. Колективи з різних куточків України та з-за кордону виступатимуть тут упродовж місяця.
Як інформує “Сфера”, фестиваль триватиме з 8 до 29 січня. Серед тих, хто приїде колядувати на Рівненщину, будуть колективи з різних регіонів України, а також із Білорусі та Польщі. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Тож у Пересопниці на Різдвяні свята церковні співи можна буде послухати у музеї Першокниги, а фольклорні дійства відбуватимуться у музеї-садибі. Таким чином новостворений культурно-археологічний комплекс підтверджує статус культурного центру. Тим часом у фестивалі братиме участь і місцева громада. Так, до дійства готується пересопницький вокальний ансамбль "Стубляни", а також молодь, яка виступатиме із вертепом.

Екскурсії в культурно-археологічному центрі “Пересопниця”, що в с. Пересопниця Рівненського району можна відвідати щодня, крім понеділка та четверга.





На правах реклами