Ми у Facebook
03.01.2012, 10:07

Рівненського підприємця засудили на п’ять років з конфіскацією майна

За ухилення від сплати податків. Рівненський міський суд виніс вирок по кримінальній справі, яка була порушена за матеріалами податкової міліції.
Рівненського підприємця, директора ТОВ «Захід-Юрол-Імпекс», який протягом шести місяців 2007 року поклав у кишеню два з половиною мільйони гривень податків, засудили до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підприємець відповідав перед судом за трьома статтями Кримінального кодексу України – це ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах; службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

За документами підприємство активно працювало в агропромисловому комплексі, вони продавали насіння, різноманітні добрива, мінеральні добавки та багато іншого, що потребує в своїй роботі сільськогосподарський сектор. Насправді ж вся «боротьба за врожай» даним підприємством відбувалася виключно на папері, і для особистої вигоди директора фірми.

Так в своїй діяльності рівненське підприємство активно закуповувало продукцію у кількох фірм з Вінниці. Ця співпраця відображалася у відповідних офіційних документах, в тому числі і в податковій звітності. Більш детально вивчивши ці партнерські відносини співробітники податкової з’ясували, що найбільший постачальник для «Захід-Юрол-Імпекс» взагалі не існує. Вінницькі правоохоронці повідомили, що фірми під назвою ППФ «Агросвіт» ніколи не існувало. Всі інші вихідні дані, починаючи з коду ЄДРПОУ підприємства, і закінчуючи серією та номером паспорта директора, назви вулиці у Вінниці, де зареєстровано це товариство ніколи не існувало.

Все стало на свої місця під час проведення обшуків у причетних до діяльності «Захід-Юрол-Імпекс» осіб. У квартирі знайомої головного бухгалтера було виявлено печатки вищезгаданої фірми ППФ «Агросвіт», крім того підроблені печатки кількох існуючих товариств, які ніколи не мали жодних взаєморозрахунків з «Захід-Юрол-Імпекс». Завдяки судово-технічній та судово-почеркознавчій експертизі встановлено, що документи підписував та оформляв з обох сторін директор «Захід-Юрол-Імпекс».

Таким чином вдалося розкрити всю злочинну схему діяльності директора «Захід-Юрол-Імпекс». Виготовивши печатки неіснуючого підприємства та підробивши печатки інших товариств директор «Захід-Юрол-Імпекс» оформляв валові витрати підприємства, проводячи безтоварні операції, зокрема на отримання поліграфічних, аудиторських послуг та інших господарських витрат. Усі документи, які засвідчували фінансові операції директор «Захід-Юрол-Імпекс» оформляв власноруч, а кошти, які адресувалися виконавцям робіт переводив в готівку, і використовував на особисті потреби. Директор фірми так захопився своїми фіктивними операціями, що за шість місяців 2007 року «поклав у кишеню» лише податків на суму 2,5 мільйони гривень, а загалом через фіктивні операції пройшло понад 10 мільйонів гривень.

Завдяки доказам, які зібрали правоохоронці директор «Захід-Юрол-Імпекс» у суді визнав свою вину. Суд визнав директора ТОВ «Захід-Юрол-Імпекс» винним у вчинені всіх інкримінованих йому злочинах. Підсудний отримав п’ять років позбавлення волі із конфіскацією майна.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ