Ми у Facebook
06.01.2012, 11:48

На Рівненщині депутати облради витратять півмільйона на матеріальні допомоги

На Рівненщині депутати хочуть більше допомагати виборцям за бюджетні кошти. Зокрема депутати обласної ради хотіли передбачити в бюджеті на це більше коштів. Втім, затвердили лише по 500 тисяч.
Двічі у грудні на сесії депутати облради від фракції "Батьківщина" піднімали питання збільшення виплати на матеріальні допомоги, які депутати можуть надавати мешканцям області. У 2010 кожен обласний обранець міг таким чином використати дві тисячі гривень. При підбитті підсумків року депутати почали обурюватись, що така сума занадто мала. А охочих отримати "депутатську" допомогу більш ніж достатньо. Закинули депутати від опозиції і голові обласної ради той факт, що він може розділити між виборцями більше коштів.

- А що ж ви хотіли? Голова обласної ради - відома особа, тому звертаються до мене значно більше людей. Я мушу їм допомогти, а не розводити руками, - зауважив голова обласної ради Юрій Кічатий.

Натомість депутати запропонували виділяти кожному депутату по 5 тисяч на допомогу виборцям. До пропозиції не дослухались, тому на останній сесії депутат від фракції "Батьківщина" Валентин Крока запропонував закласти в бюджеті для цього по 4 тисячі кожному.

- На надання допомог передбачили 740 тисяч гривень, - апелювала начальник головного фінансового управління ОДА Людмила Кушнер. – Із них 500 тисяч на надання матеріальних допомог керівництвом обласної ради та адміністрації, депутатами. Решта коштів – виплати сім’ям афганців. Для зміни цієї статті потрібно шукати джерело, де можна взяти кошти.

Тому решта колег-депутатів затвердили запропонований варіант видатків, та вирішили не збільшувати допомоги.





На правах реклами