Ми у Facebook
09.01.2012, 10:27

Тренера ФК "Шахтар" прооперували

Мірчі Луческу прооперували успішно, повідомляє румунська преса. Операція тривала дві години, оперували румунського фахівця троє хірургів.
Лікарі, які проводили операцію, на прес-конференції повідомили, що Мірча Луческу ще якийсь час залишиться в лікарні.
"Операція тривала дві години, ребра Луческу були скріплені спеціальними пластинами, які допоможуть їм правильно зростися. Зараз Луческу перебуває у відділенні реанімації та відходить від наркозу. Будь-якої хвилини може трапитися ускладнення, тому кілька днів Мірча Луческу проведе під нашим спостереженням. Через кілька днів ми приймемо рішення про подальше лікування пацієнта", - заявив хірург Іоан Кордаш.

"Переломи ребер гояться 30-45 днів, Луческу може бути виписаний з лікарні додому тільки через 10 днів", - повідомив професор ортопедії Георге Бурнеі.

Також ситуацію прокоментував лікар ФК "Шахтар" Артур Глущенко.

"Зараз ми можемо говорити про те, що технічно операція пройшла успішно. Мірча Луческу ще не відійшов від наркозу, ще, по суті, перебуває в операційній, так що ми не можемо сказати, як він оцінює своє самопочуття, але румунські лікарі зробили все на хорошому рівні. Була вичищена плевральна порожнина. Легеня і діафрагма цілі. Крім того, що важливо, ребра виявилися пошкоджені із зовнішнього боку, не зсередини. Ребра були зафіксовані. Зараз ми чекаємо, щоб Мірча Луческу повернувся до тями, - зазначив Артур Глущенко.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 6 січня, головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу потрапив у важку ДТП в Бухаресті.

За матеріалами: ФК Шахтар





На правах реклами