Ми у Facebook
13.01.2012, 13:14

Луцькі прикордонники зашкодили незаконному вирубуванню лісу на Рівненщині

11 січня персонал відділу прикордонної служби "Березово", що на Рівненщині, вкотре зайшов групу осіб без документів, які займались незаконною вирубкою дубу.
Для фіксації ознак правопорушення на місце затримання викликали представників лісогосподарства та районної міліції. У цей же час двоє із затриманих правопорушників почали себе вести неадекватно та зухвало провокували прикордонників.

Про це OGO.ua повідомив Олег Личковський, майор, начальник прес-служби, прес-секретар начальника загону.

Для припинення протиправних дій та локалізації конфліктної ситуації охоронці рубежу зробили попереджувальні постріли вгору з пристрою для відстрілу гумових куль «Форт» та застосували сльозогінні балончики «Терен». Після прибуття резерву з прикордонного підрозділу, оперативної групи з райвідділу міліції порушників доставлено в прикордонний підрозділ.

На даний час деревину передали працівникам лісового господарства, а п’ять затриманих правопорушників мешканців села Познань притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму, з них двом особам доведеться відповідати згідно з законодавством ще й за злісну непокору законній вимозі військовослужбовців Державної прикордонної служби України.

Луцький прикордонний загін Північного регіонального управління вживає системні заходи щодо здійснення контролю на ділянках відповідальності за збереженням природних ресурсів згідно із наданих повноважень відповідно до Закону України «Про Державну прикордонну службу України».





На правах реклами