Ми у Facebook
16.01.2012, 15:53

Комунальники чистять вулиці цілодобово, але цього не видно [+Фото]

Центральна вулиця Рівного - Соборна

Уже третій день у Рівному йде сніг і міські комунальники вирішили показати журналістам техніку, яка розчищатиме дороги. А заодно й розказати, як вони долають негоду. Цікаво, що журналістів запросили на 14.30 (понеділка) не в управління ЖКГ і не в мерію, а на вулицю Степана Бандери, навпроти центрального корпусу РДГУ.
У заступника начальника управління житлово-комунального господарства Рівного Володимира Лапюка задзвонив мобільний: "Алло! Так, журналісти вже приїхали. Тут одна камера (говорить в трубку). А ви з якого каналу (питає у відеоператора). Тут з "Рівне 1", а зі "Сфери" ще нема. Добре". Вимикає телефон.

"Олесь (прес-секретар мера) переживає?" - питає хтось із журналістів.

"Так. Питав чи ви вже є" - відповів Володимир Лапюк.

Вулиця Симона Петлюри
Вулиця Симона Петлюри


Далі заступник начальника управління ЖКГ Рівного розповів, що відомство постійно має контакт з метеорологами, а ще використовують дані з інтернету. Тому знали, що йтиме сніг.

Вулиця Кавказька
Вулиця Кавказька


- Ми очікували на сніг і очікуємо його в найближчі дні. Тому й були готові до цього. На вулицях міста постійно працюють десять одиниць техніки. З перервами лише на дозаправку і перезмінку. Тільки-но техніка розчистила вулицю Степана Бандери. Якби ви не запізнились (звертаючись до журналістів), то могли б побачити самі, - додав Володимир Лапюк.

Вулиця Степана Бандери, після того, як її почистила техніка
Вулиця Степана Бандери, після того, як її почистила техніка


Цієї техніки, за словами чиновника, вистачає для того, аби чистити вулиці. Однак при потребі вони можуть задіювати додаткову техніку.

Біля облради і облдержадміністрації дорогу не чистили
Біля облради і облдержадміністрації дорогу не чистили


Начальник міського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг Віктор Климук додав:

- Ми чистимо спочатку основні вулиці, на які найбільше транспортне навантаження і по яких іде основний громадський транспорт. Потім, по мірі робіт, просуваємось на другорядні вулиці. За ці кілька днів негоди вже використано десь близько трьохсот тонн піщаної суміші, - зазначив Віктор Климук.

Однак, за словами чиновника, деякі вулиці будуть чиститись вночі.

Проспект Миру
Проспект Миру


- Через специфіку руху вулиці Княгині Ольги, Степана Бандери, проспект Миру техніка буде розчищати вночі, коли автомобільний потік зменшиться, - сказав Віктор Климук.

Читайте також:

Дорожники Рівненщини: "Центральні дороги у нас "чорні"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ