Ми у Facebook
16.01.2012, 17:14

Кривава п'ятниця, 13-те: жертва п'яного мажора перед ДТП купила сукню на 18-річчя

Трагедією закінчилося святкування старого Нового року в Луганську. Увечері в п'ятницю, 13 січня, на Театральній площі, де встановлена головна міська ялинка, водій іномарки збив 11 людей: 10 людей у лікарні, 17-річна студентка загинула.
Близько 20.45, коли святкові веселощі було в самому розпалі, на величезній швидкості в натовп відпочиваючих влетіла машина. Автомобіль «Nissan Tiida» в'їхав на площу з боку вулиці Коцюбинського, зніс залізну огорожу, перекинув торгову палатку з солодкою ватою, проїхав по людях і зупинився лише на атракціоні - дитячої залізниці, врізавшись в п'єдестал пам'ятника Леніну.

Жертвами ДТП стали 11 осіб - молодь віком від 13 до 20 років. Десять людей загриміли в лікарню з травмами різного ступеня тяжкості, а студентка Світлана Зуйкова (17 років) загинула на місці події. Внаслідок ДТП дівчина отримала відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа і численні переломи шийних хребців.



Без прав і зі шприцами
Керував авто луганчанин Георгій Осипов (29 років), випускник юридичного факультету ВНУ ім. Даля. Очевидці ДТП стверджують, що водій був нетверезий.

«Наших друзів відвезла швидка, може, вони загинули, а водієві - нічого! Він вийшов з машини - поводився неадекватно, він навіть не постраждав», - в сльозах ділилися свідки страшної аварії. Шофера тут же затримали правоохоронці, які патрулювали площу, і відправили його на обстеження в обласний наркологічний диспансер.



«Згідно з результатами медичного огляду, водій перебував у стані наркотичного сп'яніння, що викликано вживанням психоактивної речовини», - повідомили в прес-службі ГУ МВС України в Луганській області.

Крім того, в салоні автомобіля знайшли два шприци: один із залишками речовини, другий - повний. «Один шприц був у дверцятах пасажирського сидіння, інший - там, де він сидів. Вилучені шприци спрямовані на дослідження в НДЕКЦ наше», - розповіла Тетяна Погукай, прес-секретар облМВС.

Відносно водія «Nissan Tiida» порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Неадекватному водії загрожує до 8 років в'язниці, зараз він затриманий. До речі, ще у вересні минулого року Осипова позбавили водійських прав - за водіння в нетверезому стані.

Обіцяла бути удома о 21
Загибла дівчина навчалася в коледжі технології та дизайну, друзі досі не можуть відійти від шоку. Вони розповідають, що Світлані дуже подобалося навчання. «Світлана була життєрадісною, світлою людиною, завжди посміхалася, що б не сталося, її ніхто ніколи не бачив сумною. Навчалася вона добре, завжди кудись бігла, швидше здати хвости, як і всі студенти», - поділилася Маргарита Харченко, одногрупниця Світлани.



Дівчина жила недалеко від площі і того вечора пішла з друзями ненадовго прогулятися до ялинки. «Знаю її кілька років, наші сім'ї дружать. Буквально днями вона з мамою була у нас в гостях. Своє вісімнадцятиріччя (7 лютого у Світлани день народження - авт.) вона планувала святкувати в клубі, вже купила нову сукню", - розповіла Аліна Ларіна.

Її сім'я дізналася про трагедію, коли мама Світлани зателефонувала їм у сльозах. «Прямо перед аварією Світлані дзвонила її мама, сказала, що хвилюється. Вона відповіла, що їй весело і буде вдома о 21.00. Це була остання розмова мами з дочкою», - каже Аліна і додає, що Світлана була єдиною дитиною в сім'ї.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ