Ми у Facebook
17.01.2012, 11:41

Взимку в Україні прогнозують морози до мінус 20 градусів, а весни майже не буде

Холоди в Україні триватимуть аж до Великодня

Метеорологи та народні синоптики склали довгостроковий прогноз погоди в Україні: морози триватимуть до середини лютого, потім потеплішає, але в березні холоди знову повернуться – і весна розпочнеться не раніше Великодня (15 квітня). Але вже з 1 травня очікується справжня спека.
Як розповіла газеті "Сегодня" заввідділом кліматичних досліджень та довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного НДІ професор Вазіра Мартазінова, Україну засипатиме снігом до Водохреща, а з 24-25 січня вдарять сильні морози - до мінус 10 і нижче, на півночі і на сході - до мінус 20 і нижче.

Холоди, за прогнозом, триватимуть приблизно до 10 лютого, але опадів не буде. А ось друга половина лютого (з Дня закоханих, 14 лютого) і перша половина березня будуть по-весняному теплими, сніг розтане. Потім, на жаль, зима повернеться, і різко похолоднішає.

Народний синоптик Віктор Некрасов також пророкує снігопади в січні, але помірні, з морозами до 10-15 градусів вночі і 3-5 - вдень.

У лютому-березні очікуються як морози до 20 градусів, так і потепління до плюса, снігопади на 8 березня і знову морози, але вже більш м'які.

"Нинішня весна зі скрипом прийде лише в середині квітня, розпустяться дерева, проте заморозки можливі навіть 24-27 квітня", - стверджує Некрасов.

Літня ж спека, за його словами, прийде вже з 1 травня, тож сказати, що літо триватиме не три, а цілих чотири місяці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ