Ми у Facebook
19.01.2012, 10:31

Рівне обігріватимуть теплом аферисти? [+Відео]

Рівненська влада не відмовилась остаточно від ідеї обігрівати Рівне теплом від Хмельницької ХАЕС. Рівненська облдержадміністрація готова підтримати інвестора, який профінансує будівництво труби від Нетішина до Рівного. Про це на прес-конференції розповів заступник голови Рівненської ОДА Володимир Новак.
Тему опалення Рівного від Хмельницької АЕС кілька років тому активно піднімало керівництво Рівненської обласної ради. Тоді ідею підтримували голова обласної ради попереднього скликання Олександр Данильчук, голова фракції БЮТ Микола Кучерук. Обговорення можливості реалізації такого проекту з перервами тривало більше року.

У 2008 році вартість обігріву Рівного, Здолбунова, Квасилова та Острога за допомогою ХАЕС оцінили у 100 мільйонів евро. Тоді чиновники обіцяли вивчити питання детальніше. Навіть хотіли за рахунок коштів обласного бюджету розробили проект, якому провідні вчені дадуть свою оцінку доцільності такого технічного дива. Втім, шум та запал натхненників проекту у світлі політичних змін в країні потихеньку згас.

Під час прес-конференції заступника голови ОДА Володимира Новака портал OGO.uа поцікавився у чиновника долею проекту.
— Варто зрозуміти, що вартість такого проекту понад 40 мільярдів гривень. Тому ми пропонували спочатку підключити Остріг, — зауважив Володимир Новак. — До мене приходили декілька разів, може, аферисти, може, бізнесмени такими пропозиціями… Ми за... Я не пам’ятаю, щоб з моїх вуст чи вуст керівництва прозвучало, що ми за це. Так ми не проти. Але для цього треба вкладення великих коштів.



За словами чиновника, влада готова всіляко допомогти інвестору, який вкладе кошти у спорудження трубопроводу з Нетішина до Рівного. Комунальники навіть готові змінити схему опалення міста. Все залежить від вкладених в проект коштів.





На правах реклами